Program diferențiat la serviciile deconcentrate din Timiș sau telemuncă pentru angajați, acolo unde se poate

Subprefectul de Timiș Ovidiu Drăgănescu a anunțat că va convoca, la începutul săptămânii viitoare, o ședință cu directorii serviciilor deconcentrate din județ pentru ca aceste instituții să își adapteze programul la valul 5 al pandemiei. 

„O să convoc o comisie județeană pentru situații de urgență pentru a sta de vorbă cu majoritatea șefilor de servicii deconcentrate care vor trebui să ia măsuri de gândire a unui orar de funcționare a acestor instituții. Sunt instituții în care sunt și 10-11 angajați în aceeași încăpere, or acest lucru nu va putea funcționa așa în următoarea perioadă. O caracteristică a Omicron-ului este transmiterea foarte ușoară. Am atras atenția și colegilor noștri de la Serviciul de Înmatriculări, respectiv de la Pașapoarte să aibă mare grijă, dacă vine o persoană infectată, 15 persoane rapid se infectează și ajungem să închidem aceste servicii, mai ales acum când ne propunem ca Serviciul de Înmatriculări să revină cât se poate de la 3 luni – termenul de eliberare a certificatului de înmatriculare la 3 săptămâni. Pentru aceasta vom lucra în două ture, dimineața și după-amiaza.”, a declarat subprefectul Drăgănescu.

Intenția este ca aceste instituții publice să aibă program diferențiat, fie angajații care o pot face, să intre în telemuncă. O recomandare similară a fost făcută și de managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara pentru companiile din oraș.