Produse bio și mâncare ca la mama acasă – „La Miha” din Borlova

mihaela daralina borlova

O idee de afacere HoReCa mai puțin cunoscută prinde contur și în Caraș-Severin. În casa cu numărul 234 din centrul localității Borlova s-a deschis un punct gastronomic local.

Cu preparate culinare, gustări și dulciuri tradiționale, după rețete locale din Banat, așa sunt întâmpinați oaspeții care trec pragul punctului gastronomic local „La Miha”, deschis în luna decembrie a anului trecut în micuța așezare rurală de la poalele Muntelui Mic din Caraș-Severin. Punctul gastronomic funcționează într-o încăpere din casa familiei Dragalina.

În bucătăria Mihaelei Dragalina se prepară mâncare ca la mama acasă, din produse obținute în propria gospodărie, de care se pot bucura toți turiștii care ajung în zonă. Singura condiție este aceea ca înainte de a se așeza la masă, oaspeții să-și programeze vizita, căci „La Miha” se gătește zilnic, și nu în cantități mari!

Pentru oaspeții săi, gazda pune pe masă cel puțin trei feluri de mâncare: o supă sau o ciorbă, după caz, sarmale ori friptură cu garnitură, tocănițe, carne la ceaun, pomana porcului, și musai ceva dulce – foi umplute cu miere, gogoși, cozonac cu mac, cu nucă, salam de biscuiți, nuci umplute cu dulceață, prăjitură cu mere etc. Meniul îl stabilește, de obicei, Mihaela, dar dacă clientul își dorește altceva, gospodina este deschisă propunerilor.

La noi acasă nu este restaurant, ci este punct gastronomic local, și avem alt specific. Noi gătim mâncăruri tradiționale, pe care nu prea le găsești în restaurantele mari și în oraș, și neapărat cu programare, pentru că mâncarea trebuie făcută proaspătă, doar așa am voie. Nu este ca la restaurant să ținem mâncarea de pe-o zi pe alta. Meniul îl aleg, în principal, eu. Îi spun clientului ce aș putea să pregătesc. Dacă acesta mă sună de pe-o zi pe alta și vrea mâncăruri mai complicate, am timp să le gătesc, dar dacă mă contactează cu două sau trei ore înainte, atunci discutăm despre felurile de mâncare pe care le pot găti pentru a mă încadra în timp”, povestește Mihaela Dragalina.

De unde ideea de a deschide un punct gastronomic local la Borlova?

Eu sunt bucătar de meserie și am lucrat mulți ani în mai multe cabane de pe Muntele Mic și am văzut cum se desfășoară totul în zonă, cel puțin în privința mâncării. Adică, foarte greoi, durează mult până turiștii primesc mâncarea. Și m-am gândit că aș putea face și eu așa ceva, pentru a veni în întâmpinarea turiștilor, dar cu servicii mai rapide, pentru a nu fi nevoiți să mai aștepte atâta timp la rând, pe munte, la mâncare, câte o oră și jumătate, cel puțin. Între timp, soțul meu a făcut și un curs care i-a permis deschiderea unui punct gastronomic în zona rurală, și, așa, a început povestea noastră”, spune Mihaela.

Prețurile sunt competitive, în funcție de meniul ales, dar sub cele practicate în restaurante, mai povestește Mihaela Dragalina, pentru care gătitul este mai mult decât o pasiune. Se bucură ca un copil atunci când turiștii spun că au fost ospătați peste măsura așteptărilor și că vor reveni negreșit în casa de la numărul 234 din centrul localității Borlova.

Dacă v-am convins că nu trebuie să ratați preparatele culinare ale Mihaelei Dragalina, atunci faceți o programare din timp la numărul de telefon: 0785-539.421.

placinte cu branza

prajituri de casa

pomana porcului

supa cu taitei

paine de casa

tocanita

FOTO: Mihaela Dragalina

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/