DNA: “Se încearcă blocarea dosarului APIA!”

Instanţele din Caraş-Severin şi Timiş au soluţionat ieri cu respingere ca fiind nefondate alte două cereri de liberare sub control judiciar formulate de directorul APIA, Romică Anculia, şi primarul oraşului Oţelu Roşu, Simion Iancu Simi. Trimiterea lor în judecată este întârziată.

 

Procurorii anticorupţie nici nu vor să audă de punerea în libertate a celor trei arestaţi în dosarul fraudării fondurilor europene de la APIA Caraş-Severin. Reprezentantul DNA care s-a opus eliberării primarului din Oţelu Roşu, a prezentat instanţei mai multe motive pentru care Iancu, Anculia şi Ghiţă trebuie să rămână în arest. “Au fost făcute nenumărate cereri de liberare sub control judiciar pentru a bloca dosarul, pentru a nu se putea lucra la el. Mai sunt martori de audiat şi e posibil ca aceştia să fie influenţaţi dacă inculpaţii ar fi puşi în libertate. Contabila Primăriei Oţelu Roşu urmează a fi audiată. Nu mai e mult şi va fi finalizat materialul de urmărire penală”, a spus procurorul.

Reprezentantul Ministerului Public a atras atenţia că Simion Iancu Simi este suspendat din funcţia de primar doar pentru că este arestat în prezenta cauză şi că, odată pus în libertate, se poate întoarce la Primăria Oţelu Roşu, chiar şi pentru câteva zile, până la alegerile locale. L-a dat exemplu în acest sens pe Antonie Bunei, prezent şi el în sală. Primarul din Zăvoi s-a întors pe funcţie după ce a scăpat de arestul preventiv. Ulterior însă, pentru că nu respecta interdicţiile impuse de instanţa, Tribunalul Caraş-Severin i-a interzis să-şi mai exercite funcţia.