Proclamaţia de la Reşiţa

Reşiţenii care protestează de o săptămână în faţa Prefecturii Caraş-Severin împotriva preşedintelui Băsescu şi a Guvernului Boc au redactat „Proclamaţia de la Reşiţa”, un document în care au stabilit un set de principii şi revendicări. Conţinutul „Proclamaţiei de la Reşiţa” este următorul:
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE INTERESELE CETATENILOR SA REPREZINTE INTERESUL MAJOR AL DECIDENTILOR POLITICI!
–     VREM SI MERITAM O ROMANIE CU INSTITUII CARE SA FUNCTIONEZE IN FAVOAREA CETATENILOR, NU IN FAVOARE INTERESELOR DE GRUP.
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE SISTEMUL DE EDUCATIE SA FIE CONDUS DE PROFESIONISTI PREOCUPATI SA PRODUCA VALORI MORALE SI INTELECTUALE, NU DE LACHEI AI UNUI PARTID POLITIC SAU ALTUL!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE SISTEMUL DE SANATATE SA FUNCTIONEAZE IN FAVOAREA CETATENILOR, NU A PROFITORILOR.
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE MUNCITORII ROMANI SA FIE MANDRI DE CONDITIA LOR, SA FIE RESPECTATI SI CORECT PLATITI! O ROMANIE IN CARE GRIJA ZILE DE AZI, SI A ZILEI DE MAINE, SA NU MAI FIE GENERATORE DE BOLI SI DECESE!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE REPREZENTATA DE O PUTERNICA CLASA DE MIJLOC, DE OAMENI CARE MUNCESC SI CARE SE POT BUCURA DE RODUL MUNCII  LOR! DE OAMENI CARE STIU SI AU MOTIVE SA ZAMBEASCA, DE OAMENI  CARE SE POT BUCURA ATAT PENTRU BINELE LOR, CAT SI PENTRU BINELE CONCETATENILOR!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIA IN CARE VRAJBA POLITICA SA FIE INLOCUITA CU RESPONSABILITATEA! O ROMANIE IN CARE DIALOGUL SA INLOCUIASCA BUNUL PLAC  IAR INSTITUTIILE STATULUI SA-SI RESPECTE MENIREA, SA SE RESPECTE INTRE ELE SI MAI ALES SA RESPECTE CETATENII!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE CETATEANUL SA-SI POATA EXERCITA DREPTRUILE CONSTITUTIONALE FARA CA INSTITUTIILE STATULUI SA FIE FOLOSITE IMPOTRIVA LUI CA MIJLOACE DE OPRESIUNE!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE JUSTITIA SA PROMOVEZE DREPTATEA, NU NEDREPTATEA! JUSTITIA SA FIE O INSTITUTIE INSENSIBILA IN FATA INFLUIENTELOR POLITICE SAU FINANCIARE! O INSTITUIE CU PROFESIONISTI DEMNI, PENTRU CA DEMNITATEA JUSTITIEI ESTE UN FACTOR CE GENEREAZA DEMNITATEA ROMANILOR!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIA IN CARE PERFORMANTA ECONOMICA SA NU FIE STABILITA IN CABINETELE MINISTRILOR SAU A ALTOR ORDONATORI DE CREDITE!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE LEGILE SIMPLE SI DREPTE SA INLOCUIASCA PE CELE FACUTE COMFUZ SI STRAMBE TOCMAI PENTRU A PUTEA FI USOR DE INTERPRETAT IN FUNCTIE DE INTERESELE UNORA SAU ALTORA, O ROMANIE IN CARE CEL CE MUNCESTE SA AIBA SIGURANTA CA NIMIC RAU NU I SE POATE INTAMPLA!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE A VOTA SAU A GANDI ALTFEL NU ESTE UN LUCRU CONDAMNABIL! O ROMANIE CARE SA FUNCTIONEZE IN FAVOAREA TUTUROR CETATENILOR NU NUMAI IN FAVOAREA CELOR CE SE AFLA IN SFERA PUTERII POLITICE SAU ECONOMICE!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE EXISTENTA OAMENILOR SE FIE ASIGURATA CU LOCURI DE MUNCA, CU SALARII SAU PROFITURI (IN CAZUL PATRONILOR) NU CU MITA, AJUTOARE SOCIALE SAU POMENI ELECTORALE!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE SOLIDARITATEA UMANA SA FIE PRINCIPALA CARACTERISTICA A COMPORTAMENTULUI NOSTRU INDIVIDUAL SAU INSTITUTIONAL! O ROMANIE IN CARE CEL SANATOS SA CONTRIBUIE PENTRU CEL BOLNAV, CEL PUTERNIC SA CONTRIBUIE PENTRU CEL SLAB, CEL TANAR SA CONTRIBUIE PENTRU CEL BATRAN! O ROMANIE IN CARE TRISTETEA SA NU FIE O STARE DE FAPT IAR BUCURIA SA POATA FI CONSUMATA FARA SENTIMENTUL VINOVATIEI FATA DE OAMENII CU CARE VIATA A FOST MAI VITREGA! O ROMANIE IN CARE INDIFERENTA FATA DE PROBLEMELE COMUNITATII SA FIE INLOCUITA CU UN SPIRIT ACTIV CARE SA DETERMINE MASURI CONCRETE PENTRU SOLUTIONAREA ACESTORA!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE STATUL SA-SI ASUME ROLUL DE ADMINSTRATOR AL SISTEMELOR DE ASISTENTA SOCIALA, NU SA SE SPELE PE MAINI CU SINTAGMA “STATUL ESTE UN PROST ADMINISTRATOR” FOLOSINDU-NE BANI PENTRU A UMPLE BUZUNARELE CLIENTELEI POLITICE!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE STATUL SA AIBA MANDRIA, DAR SI ARGUMENTELE NECESARE, PENTRU A PUTEA SPUNE: STATUL ROMAN ESTE UN BUN ADMINISTRATOR! PENTRU CA…DACA NU POATE SPUNE ASTA, EU CETATEAN, AM MOTIVE SA MA INDOIESC DE TOATE DECIZIILE STATULUI ROMAN!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE IN CARE OAMENII SA POATA DECIDE SINGURI CUM SI DE CINE SUNT REPREZENTANTI! O ROMANIE IN CARE FIECARE INSTITUTIE ISI VEDE DE TREABA SA, O ROMANIE IN CARE SINDICATUL ESTE SI TREBUIE SA FIE O CREATIE A MEMBRILOR DE SINDICAT SI NU A SEFILOR ACESTORA!
–    VREM SI MERITAM O ROMANIE CAPABILA SA-SI STRANGA COPII LA UN LOC, CA O MAMA BUNA, NU SA-I GONEASCA PE TOTI DE ACASA PENTRU A-SI PUTEA FACE DE CAP PURTANDU-SE CA O VERITABILA MATROANA DE BORDEL!
–    VREM SI MERITAM O TARA CARE SA FIE A TUTUROR CETATENILOR ROMANI CI NU NUMAI A UNORA DINTRE EI!
–    NOI TOTI, ROMANII CARORA LE-A FOST FURATA TARA, DORIM ACUM SA O RECUPERAM!
TOATE ACESTEA, ORICAT DE FIRESTI AR FI, SUNT TOTUSI LUCRURI GREU DE REALIZAT ! ESTE NECESARA O REGANDIRE A SISTEMULUI POLITIC CE GUVERNEAZA ROMANIA DE AZI!  IAR ACEST LUCRU SE POATE FACE DOAR DACA REUSIM SA FIM SUFICIENT DE PUTERNICI PENTRU A RAMANE IMPREUNA SI DE AI ELIMINA PE TOTI CEI CE DORESC ALTCEVA!
Semneaza:
“AGORA” Resitei!