Problema spitalului din Oravița s-a rezolvat! În proporție de 10 la sută!

Consiliul Local Oravița, întrunit în ședință extraordinară în Sala Mică de ședințe a Primăriei, a aprobat o hotărâre ce prevede cofinanțarea cu 10% pentru achiziționare de aparatură medicală pentru Spitalul Orășenesc din Oravița.

După ce la ședința anterioară a forului deliberativ orăvițean aleșii locali și-au dat un accept de principiu cu privire la planul de dezvoltare a Spitalului Orășenesc Oravița, prezentat de managerul instituției spitalicești din Valea Carașului, vineri consilierii orăvițeni au fost de acord cu acordarea unui procent de 10% din bugetul local cu titlu de cofinanțare în vederea achiziționării de aparatură medicală și dispozitive cu destinație medicală și de igienă. Actul administrativ va fi înaintat Ministerului Sănătății, împreună cu propunerea de solicitare a sumei de 900.000 de euro pentru dotarea spitalului din Valea Carașului cu un aparat digital Roentgen de ultimă generație, un laparoscop, un endoscop, precum și aparate defibrilatoare pe toate secțiile unității spitalicești.

„Este un prim pas din obiectivele fixate în planul de dezvoltare al spitalului pe care l-am propus administrației publice locale. Vom depune cererea noastră de finanțare pentru aparatura medicală. Următoarea noastră prioritate este legată de infrastructura spitalicească pentru a ajunge la standardele hoteliere conform Ordinului Ministrului 914. Vreau să mulțumesc pe această cale Consiliului Local Oravița și conducerii Primăriei pentru faptul că au răspuns prompt solicitării făcute de noi”, a declarat pentru Express de Banat managerul spitalului din Valea Carașului, doctor Felician Fara.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:

Spitalul din Oravița are plan de dezvoltare! Îi lipsesc doar banii…