Respingerea rromilor în UE îi intrigă pe politicieni!

Deputatul Ioan Benga a atacat puternic atitudinea europenilor cu privire la rromii cetățeni ai țării noastre. Problema marginalizării acestora este una care degradează imaginea întregului popor român. Imaginea pe care străinii o au despre cetățenii rromi este, consideră membrul PSD, una cât se poate de nefondată.

La ora actuală, la nivelul Europei se discută despre două tipuri de solidaritate, una socială sau de stânga și una europeană sau de dreapta. Întrebarea care apare în acest caz este statutul României între aceste două tipuri de solidaritate. Concluzia a fost că, din acest punct de vedere, Uniunea Europeană nu are o atitudine foarte solidară față de țara noastră.

Pornind de la această temă, se pune în discuție atitudinea pe care o adoptă țări precum Germania sau Franța, membre ale Uniunii Europene, care exclud din start solidaritatea față de rromii cetățeni ai țării noastre. Cele două țări au primit sume imense din partea Uniunii Europene pentru integrarea rromilor. Banii au fost însă folosiți pentru repatrierea cetățenilor de etnie rromă. Atât Franța, cât și Germania, după cum susține Ioan Benga, le-au plătit rromilor ajunși in cele două țări biletele de avion pentru a se întoarce acasă.

,,Problema rromilor ar trebui să fie mai degrabă o integrare la nivelul Uniunii Europene, pentru că există două țări foarte puternice, cum sunt Germania și Franța, care pentru procesele de integrare a rromilor au luat de la Uniunea Europeană sume colosale. Cele două țări le-au plătit de fapt biletele de avion pentru a se întoarce acasă. Noi insistăm că acești cetățeni sunt europeni și dacă ei, cetățeni ai unei țări europene, au ales că vor să trăiască în una dintre acele țări, de ce li se interzice.?Ni se interzice practic nouă, românilor.”, a declarat deputatul Ioan Benga.