Problema poluării din Dealul Crucii se rezolvă în Parlamentul European!

poluare tmk ianuarie 2023 2
untitled design set 970x90 px

O simplă petiție completată online va rezolva odată pentru totdeauna problema poluării cu care se confruntă reșițenii din Dealul Crucii, care de ani buni se plâng de praful rezultat din activitatea uzinei TMK. Asigurările vin direct din Parlamentul European!

De câteva zile, reșițenii din Dealul Crucii semnalează din nou cu disperare că praful alb care le mănâncă sănătatea a reapărut odată cu reluarea activității de la TMK, după sărbători. Cum autoritățile locale de mediu și-au spus deja cuvântul în acest caz, adică nici vorbă de poluare, problema și-ar putea găsi rezolvare mult mai sus chiar și decât  capitala: în Parlamentul European.

Într-o vizită recentă la Reșița, europarlamentarul USR Vlad Gheorghe, cel care a pus bazele proiectului „Procurorul verde european”, le-a cerut oamenilor din Dealul Crucii să semnaleze problema printr-o modalitatea simplă, dar eficientă: să facă o petiție online direct pe site-ul Parlamentului European.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO. Praful din Dealul Crucii, un praf de calitate! Cine-i furnizorul?

„Îi încurajez pe cetățeni să scrie o petiție la Parlamentul European. Eu sunt membru în Comisia de petiții. Eu sunt sigur că, atât cu sprijinul meu, cât și cu sprijinul celorlalți colegi ai mei, acest subiect va fi pe agenda instituțiilor europene în lunile ce urmează și asta va genera atât presiune politică, cât și presiune legală pentru instituțiile locale să se miște. Este suficientă o singură petiție, nu trebuie să depună mai mulți cetățeni, se poate depune online, mi se poate trimite în același timp și mie, pe e-mailul meu oficial de deputat (vlad@vladgheorghe.ro). O astfel de petiție o să genereze mult mai mult decât își imaginează cetățenii și mult mai mult decât își doresc autoritățile locale să genereze. (…) De obicei, Garda de Mediu, ca să mă exprim elegant, nu este cea mai eficientă. Pentru că toate aceste numiri politice se simt. Există asociații de mediu care au echipamente de măsurare, prin care se poate dovedi că Garda de Mediu nu își face treaba.”, a explicat europarlamentarul Vlad Gheorghe.

publicitate ziar expresb 1000x100

vlad gheorghe si andrei plujar

Prezent la conferința de presă alături de colegul său de partid a fost și liderul USR Caraș-Severin, Andrei Plujar. „USR a semnalat această problemă cu ani în urmă și am avut multe plângeri de la cetățenii care locuiesc în Dealu Crucii ca o problemă care perpetuează. Cred că un procuror verde european care ar ancheta aceste probleme este bine-venit. Chiar aici, la noi, la Reșița, instituțiile s-au făcut că plouă atâția ani, pentru că problema o cunoșteau. Ne vindeau gogoși că în Reșița este aer curat, ei măsurând valoarea poluării din atmosferă undeva spre ieșirea din Reșița.”, a mai spus Plujar.

Petițiile online la Parlamentul European se pot depune accesând site-ul https://www.europarl.europa.eu/petitions/ro/home.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/