Proba de foc: Candidații la BAC se tem de matematică!

După numărul mare de elevi care susțin acum proba la matematică se poate deduce provocarea la care nu pot să-i facă față candidații. Speriați, în fața centrului de examen, aceștia speră cu jumătate de gură că vor trece de această dată.

Matematica este considerată de elevi cea mai dificilă probă. Nici cei patru ani de liceu, nici meditațiile din timpul liber nu ajută la o notă de trecere. La Centrul de Examinare Diaconovici-Tietz, candidații revin pentru acest examen a doua sau chiar a treia oară.

Majoritatea foştilor liceeni susțin că au luat meditații pe timp de vară, dar, cred ei, fără vreun efect: „Nu ai timp. E greu să înveți într-o lună jumătate ce ar fi trebuit să învătăm în patru ani de școală”, declară sincer o candidată.

Pentru alții, nici meditațiile și nici prezentarea la examen de mai multe ori nu au reușit să aducă o notă de trecere: „Vin a patra oară la examen. Am luat meditații și pe timp de vară, și în timpul anului, m-au ajutat, dar nu cât să ajung să iau un cinci”, declară senin un candidat.

Cu toții tremurau, fie de răcoarea din această dimineață, fie de frica examenului, fie din cauza ambelor motive. Matematica este de neînțeles pentru unii dintre candidați, care nu ezită însă să-și mai încerce încă o dată norocul: „E foarte greu. Chiar dacă primul subiect ar părea ușor, are doar două puncte şi tot mai trebuie să faci încă ceva ca să ajungi la nota cinci. Să sperăm că de data aceasta este mai bine”, explică o elevă.

Mâine candidații au pauză, iar vineri urmează ultima probă, dintr-o materie la alegere, în funcție de profil.