Pro România nu vrea să primească baroni locali! Adrian Pau este gata de confruntarea cu „rapsodul” pentru președinția Consiliului Județean

untitled design set 970x90 px

A început campania pentru președinția Consiliului Județean Timiș! Adrian Pau, candidatul Pro România, face acuzații cu privire la managementul fondurilor. Deputatul spune că Titu Bojin nu poate intra în partidul lui Victor Ponta cât timp poartă eticheta de baron local. Pau spune că, pe lângă el, „rapsodul” Alin Nica ar fi un președinte de CJ bun.

Adrian Pau consideră că actualul președinte al CJ Timiș nu gestionează banii în interesul timișenilor. Călin Dobra a fost acuzat că a returnat fondurile rămase la București în loc să demareze proiecte de investiție pentru Timiș. „Domnul Dobra are trei exerciții financiare încheiate la Consiliul Județean cu excedent. Nu este normal ca atunci când toată lumea vorbește de bani, când discutăm de un județ care are o grămadă de nevoi să încheiem cu excedent și să nu folosim eficient fondurile. De fiecare dată a cheltuit minimum din cât și-a propus pentru cheltuielile de funcționare, dar niciodată nu și-a cheltuit pe care i-a avut alocați pentru investiții. Eu cred că Timișul nu mai poate continua în felul acesta și cred că are nevoie de un președinte de Consiliu Județean care să folosească banii eficient și să nu îi returneze la fiecare final de an către București.”, a acuzat Adrian Pau.

În privința unei posibile intrări a fostului președinte de CJ, Titu Bojin, în Pro România, Adrian Pau a explicat că partidul se delimitează de baronii locali. Cu toate că membrii partidului lui Victor Ponta îl apreciază pe Bojin pentru calitățile sale de manager, asocierea numelui său cu titlul de baron local face colaborarea imposibilă. „Am încercat și încercăm să construim un proiect pe termen mediu și lung. Domnul Titu Bojin nu se încadrează în ceea ce ne dorim noi ca partid. Victor Ponta susține și le recomandă celor de la PSD să încheie relațiile cu baronii locali. Lăsând la o parte prietenia pe care i-o port și faptul că este un manager foarte bun, știți că este asociat cu baronii locali PSD, fapt pentru care nu am dorit să compromitem acest proiect pe care l-am început de un an și jumătate.”, a declarat Adrian Pau.

Cu toate acestea, deputatul Pro România nu refuză posibilitatea ca Titu Bojin să intre în partid și să își depună candidatura. Pau spune că șansele sunt mici din cauza vârstei înaintate a fostului președinte CJ. „Titu Bojin poate să vină oricând în Pro România ca membru de partid, poate să își depună opțiunile pentru a candida pe posturile de consilieri județeni la Pro România, însă considerând că la vârsta pe care dânsul o are nu mai putem paria pe dânsul pe termen mediu și lung. Nici băncile după o anumită vârstă nu îți acordă credit.”, a comentat deputatul.

Dintre candidații anunțați pentru președinția Consiliului Județean, Adrian Pau consideră că primarul din Dudeștii Noi și-a dovedit talentul în administrația comunei și ar putea să fie un președinte bun. „Alin Nica este un primar care a demonstrat în comuna lui. Dacă ar câștiga Consiliul Județean cred că ar putea face o treabă bună și la CJ. Este unul dintre candidații pe care îi respect și cu care voi avea o luptă echitabilă, normală. Le urez succes tuturor candidaților, dar dintre toți cred că Alin Nica este unul care chiar cred că poate face ceva la Consiliul Județean.”, a comentat deputatul.

Alin Nica nu a fost scutit de ironii referitoare la aparițiile sale în emisiuni de divertisment. Primarul din Dudeștii Noi a devenit cunoscut pe plan național atât prin faptul că a fost unul dintre cei mai tineri primari aleși în România, cât și prin talentul său în muzică. „Are și alte calități, a candidat la Vocea României, la Șefi la Cuțite, este un foarte bun bucătar. Se pot dezvolta foarte multe și cred că o să sprijine și alt gen de meserii în afară de cele bazate pe studiile superioare. Vedeți că PNL-ul are o linie în ceea ce privește rapsozii, începând de la președintele național, continuând cu domnul Robu, cu Alin Nica. Cred că pot face o formație de succes și din acest punct de vedere.”, a încheiat Adrian Pau.