„Prioritatea pentru următoarele luni va fi finalizarea reformelor din PNRR pentru absorbția banilor europeni”

ion mocioalca
banner publicitar

Odată cu desemnarea noului premier, va fi pus în aplicare și programul de guvernare, care va avea în centrul atenției finalizarea reformelor din PNRR, anunță senatorul Ion Mocioalcă. 

PSD a lucrat la definirea programului de guvernare pentru transpunerea viziunii cu accent pe echitate socială și pe dezvoltarea firmelor și producției românești. Prioritatea absolută pentru următoarele luni va fi finalizarea reformelor din PNRR pentru absorbția banilor europeni, anunță senatorul cărășean Ion Mocioalcă, care este de părere că „această primă rotație într-un guvern de coaliție transmite un semnal ferm tuturor cetățenilor că trăim într-o democrație puternică, capabilă de un transfer sigur al puterii.”

„România are nevoie acum cât mai rapid de un guvern funcțional, cu puteri depline. Sunt în continuare măsuri urgente care trebuie luate. După demisia premierului, urmează consultările și definitivarea programului de guvernare. PSD își dorește ca acest proces de învestire să se încheie cât mai repede. Orice zi câștigată înseamnă finalizarea unor proiecte și reforme importante și mai mulți bani care intră în conturile României și în economia românească.”, mai spune Ion Mocioalcă.

Între timp, au început deja consultările pentru desemnarea noului premier. Președintele Klaus Iohannis a primit, la ora 12.00, prima delegație, formată din liderii PSD, PNL și minorităților naționale. La consultări participă Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Varujan Pambuccian.

De la 12.30 este programată la consultări Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), de la ora 13.00 Uniunea Salvați România (USR), iar de la 13.30 – Alianța pentru Unirea Românilor (AUR).

Președintele Iohanis l-a numit pe Cătălin Predoiu premier interimar și a convocat partidele politice la consultări.

În ceea ce îl privește pe Nicolae Ciucă, acesta a fost ales astăzi în funcția de președinte al Senatului.