Noul stadion al Timișoarei prinde contur

lucrari la stadionul nou al timisoarei 2
publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

A început să prindă contur noul stadion al Timișoarei, realizat în Calea Buziașului. Constructorul a decopertat terenul aferent tribunelor.

Constructorul a început lucrările la noul stadion al Timișoarei, care se realizează în Calea Buziașului. Primăria anunță că a fost decopertat terenul aferent tribunelor de la Arena Eroii Timișoarei și s-a eliberat suprafața de cantitățile de pământ rezultate în urma operațiunii. În perioada următoare, vor fi efectuate săpături la fundație, evaluări și verificări ale terenului și compoziției solului.

Mă bucur că după ani de promisiuni și rateuri suntem în sfârșit în teren și se lucrează la noul stadion al Timișoarei.  Noi avem deja alocați în bugetul pe anul acesta 30 de milioane de lei pentru șantier. E un proiect strategic pentru Timișoara pe care îl finanțăm integral din banii timișorenilor”, a declarat primarul Dominic Fritz.

lucrari la stadionul nou al timisoarei 1

Cu o suprafață construită de peste 10.000 mp, 10.101 locuri în tribune, gazon natural și dotări ultramoderne, stadionul va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB și va putea găzdui inclusiv competiții internaționale. La parter vor fi vestiare, birouri, cabinet medical, punct de poliție, puncte de prim-ajutor, spații pentru testare antidoping, zona de încălzire și altele. La primul etaj vor fi lojele, oficii și altele spații, iar la cel de-al doilea etaj sunt prevăzute sistemul VAR și cabinetele pentru transmisii TV, cabine pentru presă, o zonă de lucru foto și altele.

Pentru siguranță, stadionul va fi dotat cu sistem de detecție avertizare și alarmare la incendiu în toate spațiile și cu sistem de supraveghere video, iar pentru acces va fi folosit un sistem modern cu turnicheți cu cititoare de coduri de bare sau QR code.

untitled design set 970x90 px

Primăria Timișoara are la dispoziție un teren de aproape 53.000 mp, astfel că va amenaja și o parcare cu peste 430 de locuri și o zonă verde tip parc cu acces liber.

Costurile pentru noul stadion se ridică la peste 123 milioane de lei, cu TVA inclus, fiind suportate din bugetul propriu al Primăriei Timișoara.

lucrari la stadionul nou al timisoarei 4

lucrari la stadionul nou al timisoarei 3

banner td untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/