Prin Ordonanță de Urgență, vot uninominal pentru președintele Silviu Hurduzeu! „Nimeni altcineva nu intră în discuție!”

Șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, insistă pe ideea votului uninominal pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, funcție pe care o poate ocupa un singur social-democrat: Silviu Hurduzeu!

Actualul președinte al administrației județene a intrat în dizgrația partidului din momentul în care i-a cerut public demisia lui Liviu Dragnea, dar lucrurile s-au schimbat după ultimele evenimente din PSD și după rezultatul dezastruos de la alegerile europarlamentare. În PSD Caraș-Severin nu se mai fac calcule pentre debarcarea lui Silviu Hurduzeu, ci socoteli pentru prelungirea mandatului de președinte al Consiliului Județean cu încă patru ani. Luminița Jivan insistă pentru noul Cod administrativ, atât de comentat în această perioadă. „Toți cei care lucrează în administrație vor avea o singură lege coerentă și bine structurată pentru a-și desfășura activitatea. Se simplifică procedurile administrative pentru accelerarea dezvoltării comunităților locale și se elimină presiunile care timorau activitatea aleșilor locali. Aleșii locali și miniștrii își pot exercita funcția cu încredere pentru transpunerea promisiunilor făcute cetățenilor fără a mai fi tinorați că deciziile lor politice în favoarea comunităților le pot atrage răspundere penală. Pe de altă parte, aleșii locali nu vor mai fi trași la răspunderepentru erorile aparatului tehnic, făcându-se clar distincție între oportunitatea unei decizii stabilită de aleșii locali și legalitatea și corectitudinea tehnică a aplicării acestei decizii ce revine personalului de specialitate”, a explicat deputatul PSD.

Primarii și președinții de consilii județene de la toate partidele politice, spune Luminița Jivan, susțin adoptarea, inclusiv prin procedură de urgență, a Codului administrativ. Și asta pentru că aleșii locali și miniștrii n-ar mai putea fi puși sub acuzare pentru că vor să dezvolte comunitățile, nu s-ar mai bloca sau vicia validarea membrilor consililor locale sau județene și am avea vot uninominal pentru alegerea președinților de consiliu județean. Un vot pentru care, în momentul de față, Luminița Jivan exclude orice altă variantă pentru PSD decât Silviu Hurduzeu. „Nu intră nimeni altcineva în discuție. Eu îl susțin! Așa este logic”, a declarat șefa PSD Caraș-Severin.