Primul caz de Omicron depistat în Caraș-Severin! Alte șase persoane sunt suspecte

omicron varianta

În județul Caraș-Severin a fost confirmat primul caz de infectare cu varianta Omicron a COVID-19. Este vorba despre un cetățean englez.

Un bărbat de 28 de ani, cetățean englez aflat la Reșița, este prima persoană depistată cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 în Caraș-Severin. Rezultatul de la Institutul Cantacuzino a fost transmis în 4 ianuarie, la o zi după ce omul ieșise deja din izolare. Acesta nu a necesitat internarea în spital, având o formă medie a bolii.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, mai sunt 6 suspecți în cazul cărora se așteaptă rezultatele, probele fiind transmise astăzi la București pentru secvențiere. „Este vorba despre o persoană din Bocșa care a călătorit în Spania, o persoană din Zorlenț care a călătorit în Austria, dar și soțul doamnei este suspect. Mai este o persoană din Gherteniș fără istoric de călătorie și mai avem în vedere două persoane străine, două tinere. În cazul lor, anchetele epidemiologice sunt în curs de derulare.”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP, pentru Express de Banat.

Rămâne de văzut dacă și în cazul acestor persoane se confirmă varianta Omicron a COVID-19.

Numărul cazurilor de infectare la nivel național cu această variantă se ridică la 183.