Primii agresori din Caraș-Severin cu brățări electronice de monitorizare

bratara electronica de monitorizare
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Polițiștii cărășeni au montat primele două brățări electronice de monitorizare. În ambele cazuri este vorba despre bărbați cercetați pentru violență în familie.

Primele două dispozitive de supraveghere electronică au fost montate săptămâna aceasta de polițiștii cărășeni, în două cauze în care se efectuează cercetări pentru violență în familie.

În data de 21 februarie, ora 12.40, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie despre faptul că fostul soț a intrat peste ea în locuință, a lovit-o peste față pe fiica lor minoră în vârstă de 10 ani și i-a luat telefonul mobil pentru a nu mai putea accesa o platformă de socializare. Minoră nu a necesitat îngrijiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru violență în familie și furt, a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru 5 zile, iar bărbatului de 56 de ani i-a fost montat un dispozitiv electronic de supraveghere, la solicitarea fostei soții.

Ieri, 22 februarie, Judecătoria Caransebeș a emis un ordin de protecție pentru o perioadă de 6 luni, prin care au fost dispuse o serie de măsuri față de un bărbat de 51 de ani, din Caransebeș, cercetat pentru violență în familie. Bărbatul a fost obligat ca începând cu data de astăzi, 23 februarie, să poarte permanent un dispozitiv de supraveghere electronică, dispozitiv ce a fost montat de polițiștii de la Poliția Municipiului Caransebeș.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Începând cu data de 1 ianuarie 2024, Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică este funcțional în Caraș-Severin, pentru monitorizarea prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică, în urma aplicării măsurilor în cazul emiterii ordinului de protecție provizoriu, ordinului de protecție și ordinului european de protecție.

Utilizarea sistemelor electronice permite o creștere a gradului de asigurare a măsurilor de protecție a drepturilor persoanelor protejate, dar nu reprezintă o măsură de constrângere, ci o metodă de monitorizare/supraveghere, care permite urmărirea modului de respectare a măsurilor dispuse în cadrul unor proceduri judiciare.

Utilizarea acestor sisteme nu echivalează cu protecția integrității fizice a persoanelor protejate, însă permite adoptarea unor măsuri pentru prevenirea și contracararea unui eventual contact fizic între victima violenței domestice și agresor.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/