Conducerea CJ Timiș a încheiat prima etapă a analizei pentru restructurarea instituției și a subordonatelor. 643 de posturi vor fi desființate, dintre care 559 sunt acum ocupate. Alte 130 de posturi, cele mai multe de pază, vor fi externalizate.
Cea mai amplă restructurare se face la Direcția de Prestări Servicii, care trece de la 466 de posturi la 83, până la finalul anului. În primă fază, 253 de posturi vor fi desființate, iar alte 48 urmează să fie externalizate.
La DGASPC, 242 de posturi urmează să fie desființate. Muzeul Național al Banatului va renunța la 22 de posturi din cele 85 existente, dintre care 6 sunt ocupate acum. La Centrul de Cultură și Artă vor fi eliminate 12 posturi din cele 79, dintre care 9 sunt ocupate. Pentru celelalte instituții subordonate CJ Timiș (Teatrul Merlin, Evidența Populației, Muzeul de Artă, Muzeul Satului și Biblioteca Județeană), procesul de analiză este încă în desfășurare.
Iar de la CJ, vor fi desființate și restructurate 51 de posturi.
„Nu facem o păcăleală, să știți, nu disponibilizăm pe o ușă și angajăm pe altă ușă. Desființăm sute de posturi libere ca să nu mai poată nimeni să angajeze pe ele. Că asta se putea întâmpla: noi restructuram instituțiile, rămâneau 100-200 de posturi libere, după care directorii, pe la spate, angajau câte unul altul și ajungeam la final de an încă la 100. Desființăm toate posturile libere, aproape. Sunt anumite posturi pe care nu le poți desființa din cauza prevederilor legale. Mai ales la DGASPC e așa o situație; pentru a putea ține centrele ai nevoie de un număr de posturi libere. Dar am dat o circulară, în subordonatele CJ, să nu se angajeze nimeni fără acordul conducerii CJ, tocmai pentru a evita aceste chestiuni”, a declarat, miercuri, Alfred Simonis, președintele CJ Timiș.
Potrivit liderul CJT, măsurile de restructurare ar putea aduce un plus de aproximativ 100 de milioane de lei la bugetul județului. „Vă asigur că n-au fost vendete, n-au fost polițe de plătit, am ținut și oameni incomozi, dar care sunt capabili și competenți. Aproape că n-am adus pe nimeni, sunt oameni pe care i-am identificat în CJ, pe unii i-am promovat, pe alții i-am păstrat, pentru că au făcut performanță și nu de la ei pleca lipsa de dezvoltare și de investiții în Timiș, ci de la managementul CJT. E o altă dinamică pe care am cerut-o și am impus-o în CJ”, a mai explicat Simonis.
Viziunea conducerii CJT privind eficientizarea aparatului de specialitate și a instituțiilor subordonate se va oficializa prin noi organigrame care vor fi supuse transparenței decizionale, potrivit legii. Apoi vor fi transmise, spre aprobare, consilierilor județeni.