Primele linii de tramvai înierbate pe două bulevarde din Timișoara

linie verde de tramvai pe bogdanestilor

Au avansat lucrările pe bulevardele Cetății și Bogdăneștilor din Timișoara. Primarul Dominic Fritz anunță că au fost realizate primele linii de tramvai înierbate.

Lucrările de pe bulevardele Cetății și Bogdăneștilor din Timișoara se apropie de final. Dominic Fritz informează că au fost realizate primele linii de tramvai înierbate. Mai mult, pe B-dul Cetății se toarnă, în această săptămână, ultimul strat de asfalt.

Primarul Timișoarei a mai anunțat că benzile pe cele două bulevarde vor fi înguste și a explicat de ce s-a ajuns aici.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

De ce benzile sunt așa de înguste pe B-dul Bogdăneștilor și B-dul Cetății, unde avem cele două mari proiecte noi? Răspunsul este destul de simplu: spațiul este limitat și nu vrem să înghesuim pietonii și bicicliștii la marginea drumului cu restul rămas și vrem să avem piste de biciclete sigure și late. Vrem să avem spațiu pentru pietoni. Al doilea motiv este că nu vrem să se circule în mijlocul orașului ca pe o autostradă, deși fostul primar Robu zicea odată cât de bine se circulă, ca pe autostradă, în Timișoara. Noi credem că trebuie să avem un trafic sigur și echitabil pentru toată lumea, adică și pietoni, și bicicliști, și șoferi. Așa că cele două benzi, chiar dacă sunt mai înguste decât poate pe alte bulevarde în Timișoara, sunt suficiente pentru ca toată lumea să circule în siguranță în Timișoara”, a afirmat Dominic Fritz.

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/