Primele ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest, lansate luna viitoare

sedinta cm pr vest 4
gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Lansarea primelor ghiduri de finanțare ale Programului Regional Vest 2021-2027 intră în linie dreaptă. Apelurile de proiecte vor avea un buget de aproape jumătate de miliard de euro. 

Criteriile de evaluare și selecție pentru 8 dintre intervențiile regionale, dintre domeniile de finanțare ale PR Vest, și stadiul lansării apelurilor de proiecte au fost analizate în Comitetul de Monitorizare pentru Programul Regional Vest 2021-2027, întrunit în ședință la Timișoara.

Astfel, Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest va publica primele opt ghiduri de finanțare până la finalul lunii iunie, etapizat, pentru următoarele intervenții regionale: drumuri județene, mobilitate urbană sustenabilă, sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 1, Producție, sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 2, Servicii, eficiență energetică în clădiri publice, infrastructură verde, universități publice și eficiență energetică în clădiri rezidențiale.

sedinta cm pr vest 1

Acestea vor însuma 23 de apeluri de proiecte, cu un buget total de peste 463 de milioane de euro, adică aproximativ 40% din alocarea Regiunii Vest pentru exercițiul financiar 2021-2027.

După publicarea ghidurilor, potențialii beneficiari vor avea la dispoziție o perioadă de timp pentru pregătirea proiectelor – o lună pentru intervențiile drumuri județene și mobilitate urbană sustenabilă, respectiv două luni în cazul apelurilor destinate microîntreprinderilor, primele care vor fi lansate.

1000x100 (3)

Ulterior vor putea fi depuse în sistemul MySMIS cererile de finanțare: apelurile vor fi deschise pentru depunerea proiectelor timp de o lună pentru microîntreprinderi, respectiv opt luni pentru intervențiile drumuri județene și mobilitate urbană sustenabilă.

Calendarul apelurilor de proiecte este disponibil pe site-ul PR Vest.

Lansarea apelurilor de proiecte din cadrul Programului Regional Vest a fost decalată în contextul adoptării OUG 23/2023 privind instituirea unor măsuri de simplificare și digitalizare pentru gestionarea fondurilor europene aferente Politicii de Coeziune 2021-2027.

Regiunea Vest beneficiază de fonduri europene în valoare de 1,18 miliarde euro prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții care sprijină creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/