Primele cadre medicale din Moldova Nouă au spus „DA” vaccinării: „Prin imunizare vom ajunge la o viaţă normală”

În jurul orelor amiezii, cele 55 de doze de vaccin destinate luptei împotriva COVID-19 au ajuns la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă. Acțiunea de imunizare a început la ora 13.00 fiind vaccinați deja zece medici și asistenți din cadrul unității spitalicești.

Primul voluntar al acțiunii de astăzi a fost medicul ortoped Cosmin Viorel Gridan, cel care a și transmis un mesaj cu această ocazie:

„Gravitatea acestui virus a fost cea care m-a determinat să mă vaccinez. Sunt bucuros că am apucat imunizarea și încurajez populația să conștientizeze gravitatea vizavi de acest Sars-Cov-2. Consider că, doar prin imunizare, vom ajunge la o viață normală, cea pe care am avut-o înainte de acest virus”.

De asemenea, au urmat medici și asistenți din cadrul secțiilor: Obstetrică-Ginecologie, Medicină Internă și Chirurgie Generală:

„Am avut temeri văzând multe cazuri, dar și gravele consecințe asupra sănătății bolnavilor. E drept că nimeni din familia mea nu a contactat boala, însă am hotărât să mă vaccinez. Această hotărâre va pusă în aplicare inclusiv de către familia mea. Îi îndemn pe oameni să se vaccineze. Eu am făcut și vaccinurile antigripale, toate, în fiecare an, fără nicio reacție. Tot ce se poate întâmpla se referă la un pic de edem, eritem local cu tumefacții, dar nimic mai mult”, a subliniat Angela Măran, asistent medical în cadrul secției de Chirurgie Generală.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

Potrivit reprezentanților spitalului, în zilele următoare, respectiv, mâine, 7 ianuarie, și vineri, 8 ianuarie, vor mai fi imunizate alte 45 de cadre medicale având în vedere că nu se pot efectua mai mult de 5 vaccinuri/oră. Dozele destinate imunizării vor fi păstrate în condiții optime, totul pentru a evita deteriorarea acestora.

Referitor la cadrele medicale ale unității spitalicești care nu au apucat să se imunizeze în această etapă, ele vor avea această posibilitate odată cu faza a doua de vaccinare, acolo unde prioritate vor avea persoanele de peste 65 de ani și bolnavii cronici.