Prime pentru angajații din învățământ! Banii vor fi virați luna aceasta

Profesoara în timpul cursurilor cu elevi în bănci
untitled design set 970x90 px

Primele de carieră didactică și primele de carieră profesională vor ajunge la angajații din învățământ începând din 20 octombrie.

Angajamentul luat de guvernul condus de PNL față de profesorii din România devine realitate: au fost alocați bani din Fondul de rezervă bugetară pentru primele de carieră didactică și prima de carieră profesională. Mecanismul a fost realizat de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene de la acea vreme, Marcel Boloș, și prevederile au fost incluse într-un act normativ aprobat de guvernul Nicolae Ciucă. Plățile vor fi efectuate direct pe card, în intervalul 20-27 octombrie.

Se vor acorda:

  • prime de carieră didactică în valoare nominală de 1.500 lei, pe suport electronic, pentru cursuri de pregătire și dezvoltare profesională, investiții în echipamente IT, cărți de specialitate. Un procent de 30% este pentru acoperirea de nevoi didactice individuale specifice ale cadrelor didactice.
  • prime de carieră profesională pentru personalul nedidactic în valoare de 500 de lei/an: cursuri de pregătire profesională, precum și de alte categorii de cheltuieli necesare desfășurate în sprijinul activității educaționale.
    Aproximativ 273.532 de cadre didactice vor beneficia de aceste măsuri, cu un buget total estimat la 410.298.000 lei, provenit din fonduri externe nerambursabile prin Programul Educație și Ocupare 2021-2027.