Primăvara, tradițiile înfloresc la Oravița [FOTO]

Primele două zile din luna aprilie au fost dedicate tradiției la Oravița, piațeta din fața Gării Oravița fiind ocupată de producători tradiționali, dar și de ansambluri folclorice care au asezonat cu hore sau brâie cașul afumat, brânza de burduf ori răchia de prune bistrițe.

La târgul de primăvară au fost prezenţi producători din Oraviţa şi din localităţi de pe Valea Caraşului, însă şi din Reşiţa, Timişoara, Moldova Nouă, precum şi din localităţi din judeţe îndepărtate ale ţării. La tarabele amenajate în Piaţa Gării au fost scoase la vânzare produse alimentare, artizanat, unelte şi utilaje agricole, puieţi de pomi, flori, articole de vestimentaţie etc.

Ca şi în ediţia trecută, elevii au organizat expoziţia culinară cu produse tradiționale de post, acţiune la care parteneri sunt: Liceul Teoretic „General Dragalina”, Liceul Tehnologic „Mihai Novac”, Școala Gimnazială „Romul Ladea”, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 1, Centrul de tineret „Adormirea Maicii Domnului”, Centrul de tineret „Sf. Ecaterina”, câștigătorii concursului de bucate de post fiind și în acest an cei de la Centrul de Tineret „Sfânta Ecaterina” din Oravița.

„Vă mulţumesc, dragi copii, pentru participare. Împreună am fost şi vom rămâne o echipă. Azi, prin participarea la târgul de primăvară, am reuşit să ne îndeplinim dorinţa şi iată că visul nostru a devenit realitate (acela de a strânge banii necesari achiziţionării unei boxe portabile cu microfon). Mulţumim doamnei Stoian pentru delicioasele sarmale de post. Datorită implicării dumneaei am câştigat premiul pentru cea mai bună mâncare de post, premiu oferit de către Primăria oraşului Oraviţa. Vă mulţumesc pentru implicare şi pentru fiecare îmbrăţişare! Vă iubesc!”, a scris, pe pagina sa de Facebook, preoteasa Simona Ionela Moldovan, coordonatoarea Centrului de Tineret.

Târgul de Primăvară a fost organizat de Primăria Orașului Oravița, partener principal fiind Camera Agricolă a județului Caraș-Severin.

Sursă foto: Primăria Oravița