Primarul Torma se întoarce în mijlocul cetățenilor

După o bună perioadă de timp în care s-a axat pe atragerea de proiecte pentru comunitatea pe care o conduce, după nenumărate clinciuri cu fosta sa echipă (PNL), edilul Torma pare că și-a găsit liniștea în sânul familiei social-democrate și e pornit să recâștige timpul pierdut în privința discuțiilor cu cetățenii orașului.

Prima oprire a lui Adrian Torma bazată pe livrarea celor mai bune soluții oamenilor care l-au ales și nu numai a avut loc în fața blocului 12, edilul explicându-le locatarilor cât de importantă este pentru ei ideea înființării unei asociații de proprietari. Însoțit de colegii din primărie (Serviciul Urbanism, Poliția Locală, Achiziții și Gospodărie Locală), șeful administrației publice de la malul Dunării a pus pe masa discuțiilor inclusiv problema amenajării spațiilor verzi și a trotuarelor, situația locurilor de parcare, veșnica și interminabila discuție a câinilor fără stăpân, precum și acțiunile întreprinse pentru crearea de noi locuri de muncă.

„Sunt multe probleme și multe lucruri de făcut, iar prin aceste întâlniri îmi arăt disponibilitatea de a comunica direct cu cetățenii, acceptând criticile și sfaturile celor care locuiesc în comunitatea noastră. Voi continua astfel de întâlniri și vă asigur că, deși nu voi putea rezolva totul, sunt hotărât să fiu implicat în fiecare activitate pe care o desfășoară Primăria Moldova Nouă”, a ținut să puncteze primarul pe pagina sa de socializare.

Întâlnirea edilului cu cetățenii de la mijlocul acestei săptămâni, miercuri, 23 octombrie, pare să fie una plină de învățăminte, acesta anunțând că, printr-un compartiment special înființat în organigrama instituției pe care o guvernează, se va căuta sprijinirea proprietarilor de apartamente în ceea ce privește înființarea asociațiilor de proprietari, cu promisiunea că „suntem dispuși să organizăm cursul special pentru atestarea ca administrator celor care sunt interesați”.

Totodată, în privința blocului 12 s-a dat ordin ca o echipă de la Gospodăria Locală să se alăture locuitorilor edificiului, asta pentru a le da o mână de ajutor cetățenilor în demersul privind igienizarea zonei, toaletarea arborilor, dar și pentru efectuarea altor lucrări necesare. În plus, tot aici s-a luat în calcul și înființarea a 15 locuri de parcare, detensionănând astfel conflictele dintre proprietarii de mașini care locuiesc în zonă.

Nu în ultimul rând, Adrian Torma și-a cerut scuze cetățenilor că a abandonat, o bună perioadă de timp, ideea de a discuta cu locuitorii orașului, însă promite să recupereze timpul pierdut cu scopul de a transforma urbea de la Dunăre „într-o comunitate modernă”.