Primarul Timișoarei și ministrul Sănătății, negocieri pentru a plăti noua clădire a Spitalului de Copii

whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)

Primarul Nicolae Robu a mers miercuri împreună cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pe șantierul unde se construiește noul corp de clădire al Spitalului de Copii din Timişoara. Au urmat negocieri și promisiuni.

22 de milioane de lei costă noul corp de clădire al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a negociat ieri cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, concluzia fiind că 15 milioane de lei vor veni de la minister pentru finalizarea proiectului. Diferența de 7 milioane de lei va fi plătită de Primăria orașului de pe Bega. Totul, pentru a fi gata clădirea anul acesta.

„Având-o în vizită, spre seară, pe doamna ministru al Sănătății, Sorina Pintea, i-am prezentat stadiul lucrărilor și am rugat-o să sprijine proiectul, având în vedere că Spitalul de Copii din Timișoara este o importanță deosebită, nu numai pentru Timișoara, nu numai pentru județul Timiș, ci și pentru această parte de vest a țării și chiar la nivel național”, a anunțat primarul Timișoarei, într-o postare pe contul personal de Facebook.

Inițial, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, i-a cerut ministrului Sănătății ca instituția pe care o reprezintă să aloce 20 de milioane de lei, iar Primăria municipiului Timișoara, două milioane, dar în urma negocierilor, varianta a picat. În final, 15 milioane de lei vor veni de la minister și 7 milioane de la municipalitate.

În aceeași postare pe Facebook, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, „a promis solemn” că „exclusiv primăria” va plăti cele 7 milioane de lei până la finalul lunii iulie a acestui an.