Primarul Popa vrea mai multă responsabilitate de la directorii unităților de învățământ. Așa că le-a dat contracte de management [FOTO/VIDEO]

Primarul Ioan Popa le-a înmânat directorilor de unități de învățământ din Reșița contractele de management administrativ și financiar prin care speră să îi responsabilizeze. Chiar dacă, de acum înainte, vor trebui să trateze cu mai multă seriozitate fiecare problemă a unității pe care o reprezintă, Nelu Popa le-a dat asigurări că Primăria Reșița îi va sprijini în continuare.

Primăria Reșița vrea mai multă seriozitate și responsabilitate din partea directorilor din învățământul reșițean. Așa că le-a înmânat tuturor câte un contract de management prin care edilul-șef Ioan Popa speră ca lucrurile să devină mai clare pentru toată lumea. „Cred că e pentru prima dată când se procedează la semnarea acestor contracte de management. E un semnal de responsabilizare maximă a celor care conduc destinele instituțiilor de învățământ din Reșița. Aș vrea să strângem relația cu dumneavoastră și să avem întâlniri cât mai des cu putință”, le-a spus Nelu Popa celor prezenți în sala de ședințe a Primăriei Reșița.

YouTube video

Chiar dacă responsabilitatea directorilor crește, primarul Popa le promite să vor avea în continuare sprijin din partea municipalității care, spune el, va susține întotdeauna învățământul. „Veți avea contracte în plus față de ce aveați până acuma, cu Enel, cu Brantner. Veți avea practic toate contractele pe dumneavoastră direct, neînsemnând că acolo unde e o situație mai proastă, cost per elev ș.a.m.d și nu vă mai încadrați în cheltuieli, nu înseamnă că noi nu vă vom mai sprijini. Au existat rezerve pe tema aceasta și în cadrul Consiliului Local. Primăria Reșița va sprijini învățământul din oraș tot timpul, însă sper ca aceste contracte să vă și responsabilizeze mai mult”.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157688659903165″]

Contractele de management sunt privite cu ochi buni și de cadrele didactice. Directorul Colegiului Național „Diaconovici Tietz”, Boris Vatzulik, consideră că acum lucrurile sunt mult mai clare în privința activității pe care trebuie să o deruleze și, în plus, îi obligă de conducătorii unităților de învățământ să fie mult mai atenți cu banii pe care îi cheltuie. „Contractul de management presupune o anumită responsabilizare a directorilor, sigur că da. O singură problemă ar fi, în cazul în care nu ne putem încadra în costul per elev. Dar avem asigurarea Primăriei că vom primi sprijin în acest sens. Gestiunea mi se pare în ordine, în sensul ca noi să răspundem de această gestiune. Înainte era o problemă puțin mai dificilă. Noi din punct de vedere formal administram unitățile de învățământ, dar în realitate era Primăria și era un fel de dublă subordonare. Nu avem atribuții suplimentare, doar că ne uităm mai atent atunci când e vorba de buget, de cheltuieli și mai ales când e vorba de posibilele investiții”.

Potrivit unei informări transmise de Primăria Reșița, au fost semnate următoarele documente: contractul de management administrativ-financiar, contractul de administrare și act adițional, fişa contabilă a bunurilor (clădiri şi terenuri), fişa cu privire la datele imobilelor, extrasele CF în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, precum şi punctele termice, respectiv CT-urile care deservesc aceste imobile.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/