Primarul Popa vrea locuințe pentru medici și profesori în cartierul Moroasa

ioan popa

Cu bani europeni, municipalitatea vrea să ridice la Reșița locuințe pentru specialiștii din sănătate și învățământ. Valoarea investiției depășește cinci milioane de lei.

La propunerea primarului Ioan Popa, aleșii reșițeni au aprobat, în ședința de săptămâna trecută, depunerea proiectului „Realizarea de locuințe pentru specialiști în învățământ și sănătate în municipiul Reșița” în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10 – Fondul Local.

Potrivit descrierii sumare a investiției, este vorba despre două blocuri, a câte șase apartamente fiecare, cu parter, un etaj și mansardă, pentru care reprezentanții Primăriei Reșița au identificat un teren în zona Moroasa, Strada Caen, cu acces din artera rutieră a Străzii Petru Maior. Lotul este mărginit parțial la vest cu strada Livezilor care se intersectează cu Strada 24 Ianuarie – „Drumul Lupacului”. Valoarea totală a proiectului propus spre finanțare este de 5.306.539 de lei. Tot aici se mai precizează că prin proiect se va asigura și montarea unei stații de reîncărcare a vehiculelor electrice.