Primarul Popa, nemulțumit de lentoarea lucrărilor din Mociur

Nelu Popa primar Resita

Cu viteza melcului lucrează compania austriacă Strabag la drumul cu patru benzi care va lega zona Intim de Mociur.

Austriecii de la Strabag au câștigat în primăvară licitația pentru realizarea legăturii rutiere între artera principală a Reșiței, parcul industrial și zona de regenerare urbană Mociur, cu ieșire pe Strada G.A. Petculescu (Universitate). Drumul este prevăzut cu patru benzi de circulație, piste de biciclete, trotuare, trei poduri rutiere, zone verzi, iluminat public, rețea de canalizare și rețea de colectare a apelor pluviale în sistem separativ.

Ritmul lent în care compania lucrează la acest proiect îl nemulțumește însă pe primarul Reșiței. Ioan Popa a purtat discuții cu responsabilii de șantier pentru a înțelege unde este problema și ce trebuie făcut pentru a mișca lucrurile din loc.

1000x200 dacus 02

„Cu cei de la Strabag am avut ședință zilele trecute în șantier, pentru că s-a demarat destul de slab. Am avut o perioadă de vreo două luni în care am fost nemulțumiți de modul în care s-a mobilizat constructorul și am sesizat acest lucru. Au avut două, trei excavatoare, două, trei camioane și un picon. Au avut și câteva plângeri, că s-au identificat betoane în zona de fundare, că este închisă halda de zgură, cei de aici au fost în concediu, și că trebuie relocate câteva cabluri electrice unde trebuie făcute cele două poduri. S-a vorbit cu cei de la Enel, halda de zgură se deschide și ea, iar în ceea ce privește betoanele, evident că atunci când ești pe un fost sit industrial, în pământ poate să existe orice. Lucrurile sunt simple, există niște sume neprevăzute în contract, dânșii trebuie doar să cubeze, să ne informeze și noi plătim. Nu e nicio problemă. Sper ca după această întâlnire, lucrurile să se dinamizeze, și să se miște puțin mai repede.”, a declarat edilul.

Popa a explicat și motivele pentru care este nevoie ca lucrările în zonă să nu mai bată pasul pe loc și să se recupereze timpul pierdut. „Trebuie să ne mișcăm, pentru că acolo, în paralel cu Stabagul, prin bunăvoința celor de la Nhood, s-au alocat trei milioane de euro pentru infrastructura rețelistică, canalizare menajeră, canalizare pluvială, apă și relocarea gazului. Deci oamenii aceștia, de bună credință, au venit și ne-au dat trei milioane de euro și atunci trebuie să punem toate aceste rețele în viitoarea lucrare pe care o face Strabagul. Cred că ne-am înțeles de data asta, oamenii s-au angajat că se vor mișca mult mai bine.”, a conchis Ioan Popa.

publicitate si promovare online banner maxagro