Edilul Reșiței reacționează după recentele evenimente rutiere petrecute în trafic, solicitându-le conducătorilor auto mai multă vigilență la volan.
În ultimul an, la Reșița, au avut loc mai multe accidente rutiere. Unele mai grave, altele mai puțin. Cel mai recent a avut loc luni după-amiază, pe Bulevardul Revoluția din Decembrie, produs între un autoturism și un autobuz al societății de Transport Urban Reșița. Din fericire, accidentul nu a avut urmări grave pentru cei șase pasageri din autobuz și nici pentru cei doi șoferi.
Ca urmare a evenimentului de ieri, reprezentanții administrației publice locale au susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia au fost prezentate imagini din momentul impactului, surprinse de camera de bord a autobuzului TUR.
„Am vrut să eliminăm suspiciunea de culpă a șoferului de autobuz, pentru că există această tendință de a spune că ei conduc tare, peste viteza legală. Poate că se mai întâmplă așa, dar noi avem GPS și camere video pe toate autobuzele noastre, iar cei de la TUR le verifică în permanență. Deci, autobuzul venea pe banda lui, iar după trecerea de pietoni autoturismul de pe banda unu face stânga fără să se asigure. Deci culpa este exclusiv a acestui autoturism, iar șoferul TUR a evitat o frânare bruscă, pentru că avea oameni în autobuz. Făcând o frânare lentă, a preferat să iasă puțin de pe carosabil, în partea stângă, evitând, în ultimul moment stâlpul de tramvai. Mai mult, viteza maximă la care a ajuns autobuzul înainte de impact a fost de 32,4 km/h, așa cu o arată graficul GPS. Deci, autobuzul nu avea viteză, chiar era mult sub limita admisă de lege în zona respectivă, de 50 de km/h”, a declarat primarul Ioan Popa.
Pentru evitarea unor astfel de accidente, autoritățile fac apel la prudență, precizând că numai în ultimul an în oraș au avut loc mai multe accidente care ar fi putut fi evitate dacă contucătorii auto ar fi fost mai atenți.
„În ultimul an, au avut loc întâmplări stupide în oraș. Pe Calea Timișoarei, un rând de trei patru copaci au fost puși la pământ de cineva care a ieșit de pe bandă și a intrat în refugiu. Apoi pe Bd-ul Republicii, un alt copac a fost pus la pământ pe zona de spațiu verde. Într-o altă situație, un șofer a lovit un stâlp de la un indicator rutier, o altă mașină, tot în Govândari, a ieșit pe spațiul verde. Am avut și hidranți scoși de pe trotuar. S-a intrat cu mașina chiar și pe linia de tramvai în Govândari, pe partea de sedum, deci se întâmplă niște lucruri care pentru mine sunt absolut absurde. Eu aș face un apel la conducătorii auto să circule mai prudent. În Luncă, am avut situații când au fost lovite refugiile de tramvai. Un cetățean spune că a strănutat și de aia a intrat în refugiu, un altul că vorbea la telefon și a intrat în bordură, chiar săptămâna trecută. (…) Nu vreau să disculp primăria în vreo situație de genul acesta, dar nu este nici corect să se aducă în discuție faptul că de când s-au făcut lucrări de modernizare în oraș a crescut numărul de accidente, pentru că nu are nicio relevanță să ieși de pe carosabil și să dărâmi copaci de pe marginea drumului. Nu cred că are vreo relevanță cu lucrările la tramvai”, a mai spus Popa.