Primarul PNL Ioan Popa, forfecat între viceprimari PSD şi PMP? Un nou Iuda găsit pe filiera Frunzăverde-Mocioalcă-Hurduzeu?

Nu peste mult timp, Consiliul Local Reşiţa se va întruni pentru a-şi alege cei doi viceprimari. Deşi jocurile par a fi făcute în favoarea majorităţii PNL-PV, pot apărea surprize, surprize…

Cu 11 consilieri locali din totalul de 21, PNL (9) şi Partidul Verde (2) par a nu avea probleme aritmetice în a-şi alege câte un viceprimar al Reşiţei. Să ne aducem însă aminte că, la constituirea Consiliului Judeţean, urmare a alianţelor postelectorale, propunerea PSD trebuia să iasă câştigătoare cu scorul de 16-15. Liderul social-democrat Ion Mocioalcă a găsit însă încă un vot, chiar în tabăra adversă, astfel că Silviu Hurduzeu a câştigat cu 17-14.

Tot de un vot de la adversarii politici are nevoie tandemul PSD-PMP şi în Consiliul Local Reşiţa, dar de astă dată pentru a întoarce radical balanţa în favoarea sa. Din 10-11, în 11-10! Ceea ce ar însemna că primarul ales de reşiţeni, Ioan Popa, nu va conduce municipiul în echipă cu oamenii doriţi de el, ci cu cei împinşi în faţă de PSD! Vi se pare o situaţie neverosimilă şi, în consecinţă, imposibilă? Păi, haideţi să vedem împreună cum ar putea sta lucrurile…

Controlând majoritatea şi deţinând preşedinţia Consiliul Judeţean prin omul lui Mocioalcă, Hurduzeu, PSD-ul va putea impune noi componenţe manageriale în instituţiile şi societăţile subordonate CJ. În ultima categorie găsim SC Aquacaraş SA, firmă la care acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Director general este Anatoli Liber, provenit din echipa PDL-istă a lui Sorin Frunzăverde. Tot la Aquacaraş îşi are cartea de muncă şi un proaspăt consilier local PNL, Viorel Lolea. Din declaraţia sa de avere pe anul 2015, aflăm că a câştigat 30.461 lei în calitate de şef al Serviciului Administrativ. Tot la Aquacaraş îşi are job-ul principal şi fratele acestuia, Daniel Lolea, tot ca şef, dar al Exploatării Reşiţa, funcţie pe care o ocupă şi în prezent (http://aquacaras.ro/utilizatori/agenti-economici/program-audiente/).

Pe de altă parte, Viorel Lolea este şi preşedinte al Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi observator plătit, calităţi care i-au adus anul trecut 30.018 lei. Conform statutului asociaţiei, AJF este constituită din cluburile şi asociaţiile sportive cuprinse în sistemul competiţional judeţean, afiliate şi recunoscute de aceasta. Potrivit propriului site, AJF are în prezent 58 de membri afiliaţi, asociaţii şi cluburi sportive din judeţ (http://www.frf-ajf.ro/caras-severin/echipe). Conducerea executivă a AJF este aleasă de Adunarea Generală a acesteia, fiecare membru afiliat putând fi reprezentat de câte un delegat cu drept de vot. Aşadar, în definitiv, Viorel Lolea nu va putea fi reales preşedinte, dacă majoritatea membrilor afiliaţi nu îl mai vor. Dar cine sunt cei ce decid politica făcută de fiecare membru al AJF? Cei ce conduc asociaţiile şi cluburile sportive respective. În foarte multe cazuri, aleşii locali ai comunităţilor. Cum după alegerile locale din 5 iunie, majoritatea comunelor din judeţ sunt conduse de reprezentanţii PSD, e lesne de înţeles că PSD-ul va avea un cuvânt greu, poate chiar decisiv, în alegerea unei eventuale noi conduceri a AJF. PSD-ul şi, de ce nu?, Sorin Frunzăverde, care are destui foşti colegi de partid aleşi acum primari.

În concluzie, veniturile de peste 60.000 de lei câştigate anual de Viorel Lolea ar putea fi serios ajustate dacă acesta îşi pierde una sau ambele funcţii de conducere deţinute. Va fi dispus el să facă jocurile PSD pentru a-şi asigura protecţia? Nu l-am contactat să-l întrebăm, pentru că îi ştim răspunsul. Ne-ar spune că nu trădează PNL-ul şi pe Nelu Popa. Cum votul este secret, îl credem pe cuvânt. Dacă scorul final va fi însă 11-10 pentru candidatul PSD la funcţia de viceprimar, după cum se vehiculează deja în cercurile social-democrate, noul Iuda va trebui să poarte un nou nume. Sigur nu va fi Lolea. Şi nici consilierul judeţean Mihai Bona, care nu face parte şi din Consiliul Local Reşiţa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/