Spune primarul orașului Bocșa vizavi de amplele lucrări de modernizare a infrastructurii rutiere care au loc în oraș.
Bocșa se află în plin șantier. Sunt în jur de 70 de străzi care se modernizează în oraș. Unele sunt finalizate, pe altele se lucrează, iar în cazul unora, lucrările urmează să demareze. Potrivit primarului Mirel Pascu, lucrările sunt complexe, intervenindu-se nu doar pe partea carosabilă, ci și la nivel de trotuare, rigole și căi de acces.
Astfel de lucrări generează, inevitabil, disconfort în rândul cetățenilor care locuiesc pe străzile aflate în modernizare. Primarul Pascu vede însă partea plină a paharului și le cere bocșenilor răbdare.
„Avem în jur de 70 de străzi care se modernizează și lucrăm la ele. Unele sunt finalizate, în cartierul Vasiova, în cartierul Montana, lucrăm în Bocșa Română, atât pe PNRR, unde avem 52 de străzi, mai vreo 20 de străzi pe fonduri europene, plus încă două pe «Anghel Saligny». Orașul se dezvoltă, dar vreau să le transmit oamenilor că trebuie răbdare. Eu nu am cum să scot din pălărie dintr-o dată 50 – 70 de străzi gata făcute. Este imposibil!”, spune primarul orașului Bocșa.
Edilul-șef recunoaște că stă mereu în gardă și încearcă să găsească cele mai bune soluții, atât pentru oraș, cât și pentru constructori și asta pentru că este conștient că nici munca acestora nu este ușoară.
„Sunt lucrări grele, lucrez cu mai multe firme, toate aceste firme trebuie să țină lucrările pe banii lor. De exemplu, eu am turnat vreo cinci kilometri de piste de biciclete și trotuare. Nu am plătit niciun leu firmei. Firma trebuie să plătească absolut tot: muncitorii, pavelele, asfaltul, utilajele, cărat, încărcat, absolut tot, pentru că banii vin într-un anumit ritm, trebuie făcute cât durează până la decontare și atunci firmele au și ele probleme lor. Noi toată ziua suntem în contact cu ei. Stăm pentru a găsi o cale comună să mergem înainte cu lucrările, sunt foarte multe, iar în ziua de azi nu este simplu să construiești. Firmele au și ele lipsă de muncitori, lipsă de ingineri și atunci lucrurile nu merg în ritmul în care ne dorim noi. Sigur că ne-am dori un ritm mult mai susținut, să finalizăm mai repede, pentru că atunci când ești cu zece șantiere în oraș, sigur ca este spart în zece locuri, este un deranj mare pentru multă lume, dar eu zic că merită să avem răbdarea aceasta, pentru că s-a început, se vede că se lucrează și se va finaliza”, a adăugat Pascu.