Primarul Pascu, despre împărțirea bugetului: „Sunt comune care nu-și acoperă nici salariile”

mirel pascu sedinta

Consilierii județeni ar urma să voteze astăzi noul buget pentru localitățile cărășene. Orașul Bocșa, la fel ca Oțelu Roșu, singurele social-democrate din Caraș-Severin, vor primi cei mai puțini bani din mediul urban: câte un milion de lei. Primarul Mirel Pascu este însă mai îngrijorat de soarta comunelor din Caraș-Severin, fiind conștient că bugetul repartizat oricum nu va fi suficient pentru proiectele orașului.

Aproape 33 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat din cota de 6% din impozitul pe venit, vor fi distribuiți astăzi primăriilor din Caraș-Severin. Suma este cu aproape 6 milioane de lei mai mare decât în anii 2020 și 2021. Potrivit proiectului de hotărâre, președintele Romeo Dunca a decis să acorde câte un milion de lei celor două orașe conduse de primari PSD, Bocșa și Oțelu Roșu. Primarii liberali ar urma să primească: 1,050 milioane de lei Moldova Nouă și Oravița, 1,049 milioane de lei – Băile Herculane și 1,030 de milioane – Anina.

„Atât timp cât fiecare oraș primește aceeași sumă nu pot să am ceva împotrivă. Sigur că, dacă am sta la masă, fiecare avem proiecte pentru care ne-ar trebui poate jumătate din banii care se primesc pe județul Caraș-Severin. Eu am proiecte, dar să se împartă în mod echitabil este părerea mea, să primească atât orașele, cât și comunele.”. ne-a declarat primarul din Bocșa, Mirel Pascu.

Edilul-șef se arată mai îngrijorat de comune, acolo unde, spune el, banii nu ajung nici măcar pentru plata salariilor angajaților. „Noi, orașele, avem un buget, avem o dezvoltare, suntem într-o anumită situație, dar din păcate unele comune nu pot să își acopere salariile. Aici ar trebui discutat, sunt multe aspecte de discutat din punct de vedere administrativ, cu aceste comune care din păcate nu-și acoperă nici salariile și atunci ele trebuie sprijinite pentru că, atât timp cât funcționarii și angajații prestează o muncă, ei trebuie să își primească salariile și primarul nu are de multe ori resurse de unde să aducă aceste fonduri.”, a mai precizat Mirel Pascu.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Ședința Consiliului Județean în care vor fi împărțiți bani pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, cheltuieli de funcționare și echilibrarea bugetelor locale va avea loc de la ora 11.00.

CITEȘTE ȘI: Bani mai mulți, să ajungă pentru toată lumea! Cum îi împarte Romeo Dunca în 2022?

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/