Primarul Nelu Popa şi zona Mociur – Valea Țerovei. „Demersurile Primăriei Reșita nu au rămas fără ecou“

Primarul Nelu Popa a fost invitat să prezinte mâine, în cadrul conferinţei „Cities of Tomorrow“ de la Bucureşti, proiectele Primăriei Reşiţa privind atragerea de investitori și finanțări pentru valorificarea zonei Mociur – Valea Țerovei. Evenimentul este organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană.

„Demersurile Primăriei Reșita privind regenerarea urbană a orașului, cu focus pe reconversia și valorificarea siturilor industriale abandonate, nu au rămas fără ecou. Mâine sunt invitat, în calitate de vorbitor, la evenimentul organizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană, «Cities of Tomorrow», un eveniment de top care reunește mediul de afaceri cu administrația locală și centrală, arhitecți, urbaniști și societatea civilă din Romania. Eforturile noastre, care s-au concentrat în ultimul an și jumătate spre atragerea de investitori și finanțări pentru valorificarea zonei Mociur – Valea Țerovei, vor fi prezentate în panelul central al conferinței, dedicat temei regenerării urbane prin industrie și turism“, informează primarul Nelu Popa.

Tot în secţiunea centrală a conferinţei, vor avea intervenții și primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, alături de invitați din Austria care vor împărtăși din experiența Vienei în a reconverti zonele abandonate din oraș pentru a dezvolta noi cartiere în estul orașului (proiectul Aspern), a mai precizat edilul-şef al Reşiţei.

Cea de-a șasea ediție a conferinței „Cities of Tomorrow“ este un eveniment de top ce reunește mediul de afaceri cu administrația locală și centrală, arhitecți, urbaniști și societatea civilă din România. „Cities of Tomorrow 2018“ este dedicat regenerării urbane, în vederea stimulării unei dezvoltări durabile a orașelor și regiunilor României și implicit a unui mediu de afaceri atractiv pentru companii și angajaţii acestora.