Primarul Miclău e o pierdere pentru Băile Herculane! E defazat, e pe altă planetă!

Edilul-șef din Băile Herculane e desființat pur și simplu de vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, liderul PMP la nivel de județ, Ionuț Popovici.

Îi plânge sufletul când vede cum arată stațiunea de pe Valea Cernei  și mai ales când își dă seama că va mai trece mult și bine până când se va întâmpla ceva important în Băile Herculane. Și asta din mai multe motive. În primul rând, ca urmare a situației complicate din punct de vedere juridic. În al doilea rând, din cauza unor oameni cum e primarul liberal Cristian Miclău. „Există mai multe nelămuriri venite din partea autorităților române legate de orașul Băile Herculane și legate de devalizarea acestui oraș pentru că nu este în regulă să se cumpere clădiri cu încărcătură istorică pe sume derizorii și după aceea să fie oferite Consiliului Județean cu 1,5 milioane de euro, cu 2 milioane sau mai știu eu ce sume avansează. Nu că n-am vrea, dar cu un buget de cincizeci și puțin de milioane de euro pe an să te pui să cumperi clădiri istorice în Herculane și să nu mai ai bani să le faci și nici măcar să nu ai variante pentru a accesa fonduri europene, să le iei numai să fie, este foarte greu. Acolo e nevoie de bani foarte mulți. Deci nu este suficient să cumperi o clădire istorică care inclusiv pentru modernizare ar avea nevoie de foarte multe aprobări și de foarte mulți bani. Bani pe care Consiliul Județean nu îi are!”, a comentat Ionuț Popovici pentru expressdebanat.ro. 

La toate acestea se adaugă haosul la care administrația publică locală închide ochii. Iar aici Popovici îl nominalizează fără menajamente pe primarul Cristian Miclău, care pare să fi pierdut nu numai sprijinul  colegilor de partid, ci și încrederea oamenilor din oraș. „Dacă te duci în Herculane, vezi o pensiune cu 3 etaje, după aceea o să vina o casă, după aceea un bloc. Casa e roz, blocul e verde, pensiunea e galbenă. Nu s-a păstrat un minim de responsabilitate arhitecturală! Cum poți să pui nu știu ce clădire mastodont lângă un obiectiv istoric, o clădire istorică din Herculane?! S-au făcut numai porcării pe acolo. Domnul Miclău a fost pe lista de consilieri ai Partidului Mișcarea Populară în 2016, pe locul 3. N-am înțeles cum, sau din ce motiv, la un moment dat el a fost convins să fie extras de la noi, să fie candidatul PNL. A ieșit primar, bravo lui! Dar să știți că nu s-a întâmplat nimic în anii ăștia! Pentru partid nu e o pierdere, e pentru stațiune! Lasă-l naiba de partid! Orașul suferă! N-am auzit de un proiect de anvergură. Primarul din Herculane n-a făcut nimic. E defazat, e pe altă planetă! Nu vă supărați, dar asta e!”, a adăugat Popovici.