Primarul Lugojului, invitat la Festivalul Loarei de la Orleans

bogdan blidariu, primar lugoj

Bogdan Blidariu, primarul municipiului Lugoj, a fost invitat în orașul înfrățit Orleans, cu prilejul Festivalului Loarei, care va avea loc miercuri, 20 septembrie.

Festivalul a ajuns în acest an la ediția a XI-a și este considerat ca fiind o sărbătoarea orașului, alături de Zilele Ioanei d’Arc. Inivitația i-a fost adresată primarului Blidariu de omologul său francez Serge Grouard și de Jean Pierre Gabelle, consilier municipal delegat cu organizarea manifestărilor.

„Relațiile cu orașele înfrățite și cu Orleans în special au stat în atenția noastră. În ultimii doi ani, relațiile au fost reluate nu numai la nivel oficial, ci și la nivel de comunități.”, spune Anca Micșa Oprea, city manager al municipiului.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

„În urmă cu doi ani, primarul interimar Bogdan Blidariu a fost în vizită oficială la invitația primarului din Orleans, apoi s-a mers pe colaborarea între școli, cu implicarea Liceelor Iulia Hasdeu și Valeriu Braniște. În cursul anului trecut și în cursul anului acesta au fost mai multe deplasări la Orleans. Am avut colaborări bune, cu privire la programele pentru profesori și pe partea sportivă. Pe partea de educație, am avut un program de shadowing cu profesorii din Franța, unde colegii lor de la Liceul Hasdeu au luat cunoștință de metodologia de predare franceză și ce poate fi implementat la noi. Pe partea sportivă, s-a participat cu o echipă de fotbal – fete de la Liceul Braniște, care a fost la un turneu la Orleans, pe care l-a și câștigat. Astfel, ele au deja invitația de a participa din nou la acest turneu. Odată cu reorganizarea Casei de Cultură, vom relua și schimburile culturale.”, ne-a declarat administratorul urbei.

Pe lângă relațiile tradițional excelente cu orașul german Jena, s-au reluat și parteneriatele europene cu Vârșeț (Serbia) și Kriva Palanka (Macedonia de Nord). O temă importantă pentru administrația locală rămâne revigorarea relației de înfrățire cu orașul Nisporeni din Republica Moldova, care înseamnă mai mult decât un simplu parteneriat european.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/