Primarul Luca Mălăiescu își dorește cumpărarea ștrandului din oraş pentru comunitate. Cu cel mult 400.000 de lei, nu cu 320.000 de euro!

Primarul orașului Oțelu Roșu este interesat de ștrandul din localitate, o achiziție care ar întregi întreaga zonă Gura Jgheabului. Cum firma care a administrat ștrandul a intrat în faliment, Luca Mălăiescu spune că va face o ofertă pentru cumpărarea ștrandului cu bani de la bugetul local.

Primarul orașului de pe Valea Bistrei ne-a declarat că s-a interesat despre starea ștrandului pentru că ar dori să-l cumpere la Primărie.

„Mă interesează ca primar al orașului din două puncte de vedere: și pentru că ștrandul este singura distracție pe timp de vară, dar și pentru faptul că s-ar întregi tot complexul Gura Jgheabului. Aștept să se finalizeze procedurile legale, pentru că a fost scos la licitație la un preț foarte mare după prima evaluare, 320.000 de euro, un preț la care cu siguranță nu-și va găsi cumpărător, și aștept să scadă prețul. Ei deja au depășit procedura, au ajuns la 50% din valoare, la 160.000 de euro, și nici la această sumă nu este nimeni interesat. Acum așteptăm ofertarea directă și vom veni și noi, Primăria, cu o ofertă. Eu provin din mediul de afaceri și m-am gândit că vara, mai mult de 2 luni de zile, ștrandul nu poate fi folosit și cred că un preț de 400.000 de lei maxim, adică 90.000 de euro, ar fi o ofertă reală”, ne-a declarat primarul orașului, Luca Mălăiescu.

Edilul de pe Valea Bistrei a mai precizat că ștrandul a fost funcțional cât l-a avut în proprietate omul de afaceri Ghiță Albu.

„Ghiță Albu a făcut investiții la ștrand, a fost un ștrand foarte frumos, dar nemaifiind folosit, sunt convins că vor mai fi investiții de făcut. Am înțeles că nu mai sunt pompe de apă, a crescut iarba pe tot, dar se vor rezolva. A fost al orașului acest ștrand și trebuie să revină al orașului. Știți, au mai fost voci din opoziție care spuneau că acea clădire a Primăriei de la ștrand va fi vândută lui Ghiță Albu, care este un om apropiat PSD-ului, iată că nu am vândut-o, ba mai mult, am luptat în instanță pentru a o păstra și acum vom putea să negociem și pentru ștrand, să-l redăm orașului”, ne-a mai adăugat Luca Mălăiescu.

Menționăm că terenul de la ștrand a fost privat, câștigat în instanță de o persoană din Mal, în anul 2009, care l-a vândut la prețul de 100.000 de euro lui Ghiță Albu, un an mai târziu.