Primarul Felix Borcean și consilierii locali PSD, neputincioși în fața majorității liberale de la Caransebeș!

Circ pe bani publici, azi, în Consiliul Local Caransebeș! Aleșii locali liberali s-au impus din nou cu majoritate în toate deciziile luate, cu toate insistențele consilierilor social-democrați, care au strigat din toate puterile că se comit ilegalități.

Prima șicană a venit chiar la începutul ședinței, când ordinea de zi a ședinței a fost supusă la vot diferit față de ceea ce li s-a explicat inițial consilierilor, și anume că mai întâi se votează ordinea de zi inițială și apoi cea cu proiectele de hotărtâre peste ordinea de zi… Doar că azi a fost diferit și, deși s-au opus social-democrații minute în șir, președintele de ședință, viceprimarul Marius Isac, a propus tot în varianta agreată de liberali: s-a supus la vot fiecare punct extra de pe ordinea de zi și apoi ordinea de zi cu punctele aprobate, situație ce a dus la retragerea unui proiect, care nu a primit girul consilierilor liberali.

Proiectul făcea referire la aprobarea unui plan urbanistic zonal pentru o societate cunoscută ca și simpatizantă PSD, pentru o construcție suplimentară imobilului deja existent. Liberalii, prin vocea președintelui de grup Andrei Ungur, au clarificat situația mai târziu, într-o conferință de presă. „Consilierii liberali i-au adresat o întrebare primarului la acest punct, însă el nu a răspuns, și anume dacă există deja o construcție pentru terenul pentru care s-a solicitat PUZ-ul, pentru că noi avem cunoștințe că societatea are deja ridicată construcția”, ne-a declarat președintele PNL Caransebeș, Andrei Ungur.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Al doilea aspect deosebit de important a fost cel cu privire la revocarea unui proiect de hotărâre, propus de președintele de ședință Marius Isac, cu privire la înființarea unui Corpul de Control al primarului Felix Borcean. Discuțiile au fost foarte aprinse, cele două tabere aruncându-și vorbe grele, tabăra social-democrată fiind din nou de partea edilului Felix Borcean, însă fără rezultat, majoritatea fiind a liberalilor.

Concluzia ședinței a fost următoarea: în urmă cu mai bine de o lună, majoritatea PSD a aprobat înființarea unui Corp de Control al Primarului. În baza acelei hotărâri, primarul a și făcut prima angajare prin detașare, începând cu ziua de mâine, 9 mai. Lucrurile nu au rămas așa, și astăzi, în ședința extraordinară, consilierii liberali au votat revocarea acelei hotărâri. Cu toate astea, primarul spune că va contesta decizia și Corpul de Control ca funcționa începând chiar de mâine. Vom reveni cu declarațiile părților implicate, în articolul de mâine dimineață.

banner 970 x 250