Primarul din Mehadia vrea bani din PNRR pentru digitalizare

grigore bardac

Digitalizarea administrației publice locale este ținta primarului Grigore Bardac, care are în vedere accesarea PNRR pentru realizarea acestui obiectiv.

Nevoia de digitalizare a sectorului public este motivată de nevoia de eficientizare a calității serviciilor publice, de debirocratizare, dar și de creștere a transparenței instituțiilor de stat. În prezent, finanțarea proiectelor de digitalizare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) reprezintă un pas important spre modernizarea administrației publice, consideră primarul Grigore Bardac. În acest fel s-ar elimina și veșnicele cozile de la ghișee.

celtic transilvania 1000x100px

„Avem în vedere accesarea fondurilor europene prin PNRR pentru digitalizarea instituției. Am discutat cu o firmă de consultanță care are experiență în acest domeniu și vrem să facem o digitalizare totală a instituției, pentru a facilita accesul cetățenilor la serviciile publice, eliminând, pe cât posibil, birocrația instituțională. Adică, dacă un cetățean are nevoie de un anumit document, să nu mai meargă pe la șapte birouri să stea la cozi sau să fie supus așteptării de către personalul din primărie. Să poată omul să-și obțină în format electronic, și într-un timp cât mai scurt, documentul necesar.”, spune Grigore Bardac, primarul comunei Mehadia.