Primarul din Măureni: „Vom continua să muncim pentru bunăstarea comunității noastre!”

brian filimon

La sfârșitul primului an din cel de-al doilea mandat, primarul Brian Filimon trage linie și face bilanțul ultimelor 12 luni. Edilul vorbește despre proiectele finalizate, dar și despre cele viitoare.

La capitolul lucrări finalizate sunt menționate: refacerea și modernizarea străzilor calamitate în comuna Măureni, un proiect în valoare de 8.956.276 de lei, finanțat de Compania Națională de Investiții, inaugurarea bazei sportive cu teren sintetic, proiect derulat prin fonduri europene, în valoare de 417.000 de lei, și parc agrement cu loc de joacă pentru copii în centru de comună, o investiție suportată din veniturile proprii de administrația locală din Măureni, în sumă de 367.000 lei. Din bugetul local au mai fost alocate fonduri, în sumă de 419.000 de lei, și pentru extinderea Primăriei cu un corp nou. De asemenea, tot la capitolul lucrări finalizate, este trecută și grădinița din Șoșdea, o investiție de 1.007.143 de lei, derulată prin Ministerul Educației și inaugurată la finalul anului trecut.

Vara aceasta am reușit să renovăm și câteva săli de curs, oferindu-le astfel elevilor și profesorilor condiții mai bune de desfășurare a activității didactice și am reușit, de asemenea, să înființăm un Serviciu de gospodărire comunală. O realizare extrem de importantă, atât pentru locuitorii din comuna noastră, cât și pentru cei care o tranzitează, este și proiectul finalizat, în urmă cu un an, și anume, asfaltarea DC 83 A, care leagă județul Caraș-Severin de Timiș. Am mai reușit, de asemenea, să înființăm un centru de tineret în comună, un loc în care tinerii noștri pot să organizeze diferite întâlniri și proiecte frumoase. Nu în ultimul rând, am reușit să găsim resursele necesare și să alocăm fonduri pentru Bisericile ortodoxe din Șoșdea și Măureni, precum și pentru cea Penticostală. Și tot din bugetul local am achiziționat un generator de curent care ne este de mare ajutor pentru stația de apă a localității.”, a declarat Brian Filimon.

În perioada următoare, mai spune primarul din Măureni, va avea loc recepția finală a lucrărilor cuprinse în cadrul proiectului finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1 (PNDL) – canalizare menajeră și stație de epurare în comună.

De asemenea, în derulare se mai află și proiectul finanțat prin PNDL 2, și care vizează construirea unui dispensar medical comunal, cu un număr de cinci cabinete. În curs de licitație, la Compania Națională de Investiții, se află alte două proiecte: construcție grădiniță și sală de sport în localitatea Măureni.

„Anul acesta, din fonduri proprii, vom începe și proiectul privind pictarea Bisericii ortodoxe din Măureni, lucrare care se va întinde pe o perioada de patru ani. Avem, de asemenea, pregătit un proiect pentru construirea unui parc de agrement și a unui loc de joacă pentru copii în satul Șoșdea, iar în lucru avem studiul de fezabilitate pentru extinderea căminului cultural din Măureni, finanțat prin CNI. Nu în ultimul rând, avem în vedere și reabilitarea interioară a școlii gimnaziale din Măureni și dotarea acesteia cu un nou laborator.”, a spus primarul din Măureni, care mai precizează că: „vom continua să muncim ca și până acum, pentru a obține și alte proiecte frumoase pentru comună și condiții mai bune de trai pentru cetățenii noștri”.