Primarul din Măureni trage linie, la final de an: „Roadele muncii noastre se vor vedea în 2023”

Liberalul Brian Filimon, cel care a fost ales cu aproape 93 la sută din voturi în septembrie 2020 pentru al doilea mandat, continuă să dezvolte comuna Măureni într-un ritm alert, bifând cam tot ceea ce și-a propus în ultimii ani. Și nu se oprește aici! În 2023, se deschid noi șantiere la Măureni.

2022 a fost un an plin de provocări pentru unitățile administrativ-teritoriale din Caraș-Severin și nu numai. Fără prea mult sprijin financiar din partea Guvernului, primarii au fost nevoiți să-și drămuiască atent bugetele.

O astfel de situație o întâlnim și în comuna Măureni, unde primarul Brian Filimon nu a stat degeaba. A profitat din plin de axele și programele de finanțare lansate în acest an, pentru a bifa în 2023 noi investiții care să aducă bunăstare comunității pe care o conduce.

„În acest an primăriile nu au fost extraordinar de mult sprijinite financiar, și aici mă refer la bugete, și atunci noi am încercat din banii noștri să ne gospodărim cât mai bine. Și cred că am reușit acest lucru. Nu am refuzat nicio oportunitate de finanțare și am depus proiecte pe toate măsurile și axele de finanțare lansate anul acesta, iar în 2023 roadele muncii noastre se vor vedea, pentru că, în comună, se vor deschide mai multe șantiere.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul Brian Filimon.

Una dintre investițiile care va demara chiar din primăvară este construcția unei noi grădinițe la Măureni, în contextul în care tot aici se va ridica și o creșă pentru copii, proiectul fiind aprobat în a doua parte a acestui an de Ministerul Dezvoltării. Vești bune vin și dinspre Compania Națională de Investiții, care va ridica la Măureni și o sală de sport modernă, cu o capacitate de 101 locuri, execuția fiind scoasă deja la licitație.

Pe lângă toate acestea, Primăria Măureni a accesat și programe cu finanțare europeană. „Am depus proiecte pentru o platformă de depozitare selectivă a deșeurilor, dar și pentru panouri fotovoltaice, pentru tot ce înseamnă consum de energie în clădirile publice din Măureni și Șoșdea. Vrem să ne asigurăm singuri energia pentru iluminatul public, școli, cămine culturale, primărie, dar și pentru stațiile de pompare a apei și a canalizării menajere. De asemenea, pe Programul Național de Redresare și Reziliență, am depus în prima etapă proiecte pentru amenajarea de piste de biciclete și achiziționarea unor camere de supraveghere video în comună. Proiectele ne-au fost aprobate și așteptăm acum răspuns și pentru cel de-al doilea traseu de piste pentru biciclete, proiect depus în cea de-a doua etapă de finanțare pe PNRR.”, a mai precizat Filimon.

Și tot în acest an, Primăria Măureni a prins finanțare pentru alte două proiecte: modernizarea străzilor rămase neasfaltate în comună, cu o valoare de 16 milioane de lei, și creșterea capacității stației de apă, pentru care se alocă 1,7 milioane de lei. Finanțarea pentru cele două investiții va fi asigurată prin Programul Național „Anghel Saligny”. De asemenea, din bugetul local s-a asigurat cofinanțarea proiectelor, dar și întocmirea documentațiilor necesare pentru viitoarele investiții. Tot în acest an s-au construit atât în Măureni, cât și în satul Șoșdea două capele mortuare, cu fonduri de la bugetul local.

„Nu pot să fiu decât mulțumit de acest an, chiar dacă nu a fost unul ușor. Am reușit să ne gospodărim bine, să drămuim atent fiecare leu și sperăm ca 2023 să fie cel puțin la fel de bun. Și cu siguranță așa va fi, pentru că ne vom preocupa ca lucrurile să meargă bine, indiferent de situație. Pe final de an doresc să le mulțumesc oamenilor din Măureni și Șoșdea pentru încredere și susținere și să le doresc multă sănătate, căci de restul ne ocupă noi, cei din primărie, pentru a dezvolta cât mai frumos și pe viitor comuna.”, a concluzionat primarul din Măureni.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/