Primarul din Băuțar: „Încheiem anul într-o notă optimistă”

romeo raduta

La final de an, primarii trag linie și își fac planuri pentru 2023. Unii cu realizări mai multe, alții trecând la obiective proiecte scrise doar pe hârtie. Romeo Silviu Răduță, primarul liberal al comunei Băuțar, face parte din prima categorie.

„A fost un an bun, nu mă plâng. Am reușit de la bugetul local, din taxe și impozite, să asigurăm cofinanțarea de 1,8 milioane de lei pentru proiectele în derulare și pentru cele viitoare. Am scris studii de fezabilitate, am plătit consultanții, am făcut proiecte tehnice… Am continuat, de asemenea, toate lucrările pe care le aveam în grafic, cele la apă, canalizare și modernizare străzi. Proiectul cu apa merge puțin mai greu, dar o vom scoate la capăt pentru că nu am de gând să mai așteptă după firma care a câștigat această lucrare. Din păcate, constructorul este neserios, așa că vom rezilia contractul. Lucrarea ar fi trebuit finalizată în 2020, iar ei au executat în jur de 50-60% din ea. Se pare că nu au niciun interes, așa că nu mai stăm de gânduri și încheiem colaborarea cu acest constructor. În schimb, lucrările la canalizare sunt în grafic, și, spre mulțumirea noastră, am reușit să obținem finanțare și pe Programul «Anghel Saligny» pentru extinderea rețelei. Tot prin acest program vor fi asfaltați în jur de 16 kilometri, pe lângă cei 18 km, la care se lucrează în prezent cu o firmă foarte bună din Lugoj.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, primarul comunei Băuțar.

În acest an s-au finalizat și lucrările de reabilitare și modernizare a școlii din Băuțar, o investiție derulată prin Programul Național de Dezvoltare Locală, la care primăria a contribuit cu 30.000 de lei pentru dotarea unității cu mobilier. În 2022 au demarat și lucrările de cadastrare în comună, după ce administrația locală a obținut o finanțare nerambursabilă, și tot în acest an s-au depus trei proiecte la Compania Națională de Investiții și la Administrația Fondului de Mediu, pentru construirea unei săli de sport în centru de comună și modernizarea dispensarului din Băuțar, precum și pentru reabilitarea căminului cultural din Bucova.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Suntem pe lista sinteză cu sala de sport la CNI și tot aici și cu dispensarul de la Băuțar, unde am avut probleme cu terenul. Terenul era al CFR-ului, am făcut adresă la minister și se pare că ne vând nouă pentru a putea materializa proiectul. Sala de sport va fi construită lână școala gimnazială, recent renovată, iar la dispensar am făcut investiții anul acest din bugetul local, pentru că nu mai puteam aștepta, condițiile nefiind cele mai bune. Am schimbat geamurile, am făcut încălzire centrală și am creat condiții minime, pentru că ne dorim să ținem de medicii pe care-i avem, un stomatolog și un medic de familie. Să nu plece de la noi, căci e greu să găsești astăzi cadre medicale dornice să lucreze la țară. Așa că, încheiem anul într-o notă optimistă, cu speranța că și cel care stă să înceapă va fi cel puțin la fel de bun ca 2022.”, a concluzionat Romeo Silviu Răduță.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/