Primarul Cismăneanțu: “Nu e niciun abuz în serviciu! Nu semnezi ceva cu care nu ești de acord!”

Locuitorii din Bocşa afectați de inundațiile din ultima vreme ar fi riscat să rămână fără nicio despăgubire după ce edilul a refuzat să semneze procesul-verbal de constatare!

Primarul Eugen Cismăneanţu a fost arătat cu degetul pentru că şi-ar fi pus concetăţenii în situaţia de a nu mai primi niciun leu de la Guvern ca despăgubire pentru inundaţiile de la finele lunii trecute. Și asta pentru că a refuzat, în repetate rânduri, să semneze procesul-verbal de inventariere a pagubelor constatate de către Comisia mixtă constituită prin ordin al prefectului. Fără semnătura primarului, care urma să certifice că persoanele şi imobilele de pe acel proces-verbal există, hotărârea de guvern pregătită pentru despăgubirea pagubelor inundaţilor ar fi fost dată de executiv fără a se aloca vreo sumă locuitorilor oraşului Bocşa afectaţi de furia apelor.

Salvarea a venit de la prefectul Florenţa Albu, care a convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi acesta şi-a asumat procesul-verbal pentru Bocşa, chiar şi fără semnătura edilului, urmând ca, dacă Guvernul va aloca sume de bani pentru despăgubiri, tot Instituţia Prefectului să facă şi verificările legale ce se impun.

Deşi recunoaşte că gestul edilului ar putea fi încadrat ca abuz în serviciu, Instituţia Prefectului nu are în plan asemenea vreo astfel de sesizare. Primarul Eugen Cismăneanţu nu a dorit să comenteze prea mult asupra situaţiei. “Semnătura este un act unilateral. Nu există autoritate în lumea asta care să te oblige să semnezi ceva cu care tu nu ești de acord. Nu vreau să fac alte comentarii acum, procedura nu e încheiată”, a explicat edilul-șef al Bocșei.

Pentru că oamenii afectați de inundații nu au timp să aștepte, Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin au elaborat, pe baza raportului sinteză privind apărarea împotriva inundaţiilor şi fenomenelor hidrometeorologice periculoase ce au afectat judeţul Caraş-Severin în perioada 27-30 iunie 2016, un Proiect de Hotărâre a Guvernului privind alocarea unei sume din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2016. Comisiile mixte constituite prin ordin al prefectului au constatat şi validat pagube la nivelul a 22 de unităţi administrativ-teritoriale: Reşiţa, Bocşa, Oraviţa, Berzovia, Cărbunari, Ciudanoviţa, Doclin, Ezeriş, Fîrliug, Goruia, Grădinari, Lupac, Măureni, Ocna de Fier, Păltiniş, Pojejena, Ramna, Rusca Montană, Ticvaniu Mare, Tîrnova, Vermeş şi Zorlenţu Mare.  Suma solicitată este de 8.604,579 mii lei şi va fi alocată în bugetele locale ale unităţilor administrativ-teritoriale, fiind destinată lucrărilor de refacere a infrastructurii”, ne-a transmis prefectul Florenţa Albu.

 


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/