Primarii localităților din Timiș aflate în carantină, somați să le ceară preoților să promoveze măsurile de prevenție în cadrul slujbelor religioase

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Într-o ședință convocată miercuri, în regim on-line, prefectul județului Timiș le-a cerut primarilor care conduc localitățile aflate în carantină să ia legătura cu preoții care să promoveze în cadrul slujbelor religioase măsurile pentru prevenirea infecției cu coronavirus. 

Potrivit celei mai recente informări oficiale, miercuri dimineață, 58 de localități din Timiș aveau o rată de infectare de peste 3 la mia de locuitori, iar alte 29 aveau între 1,5 și 3 la o mie de locuitori. De asemenea, 10 localități din Timiș sunt în carantină.

CITEȘTE ȘI: Coeficientul infectărilor se apropie de 8/1.000 de locuitori, în Timișoara. Care este situația în județ?

Prefectul le-a cerut primarilor acestor comune și orașe să ofere ajutor vârstnicilor sau celor cu probleme de sănătate care nu se pot aproviziona cu alimente și să distribuie măști de protecție. Lor li s-a cerut și să facă publică zilnic rata de infectare din localitate și numărul celor confirmați cu Covid-19.

STPT job 1000x200

„Nu în ultimul rând, prefectul județului Timiș a cerut primarilor să țină legătura în permanență cu reprezentanții cultelor religioase care să promoveze în cadrul slujbelor măsurile de prevenție necesare”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Timiș.

La ședință au participat prefectul de Timiș Liliana Oneț și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul de Jandarmi Județean.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/