Primarii liberali, ademeniți de PSD cu „inelul de logodnă”

img 4674
1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Romeo Dunca descrie modul cum au fost alocați banii către primăriile din județ drept „un mod de lucru canceros de a lupta politic”.

Cu aceste cuvinte, președintele Consiliului Județean s-a referit la plecările unora dintre primarii liberali în tabăra PSD după ce primăriilor lor le-au fost alocate fonduri generoase prin votul dat de majoritatea din Consiliul Județean. „Acei bani, alocați ca și inelul de logodnă, au intrat în conturile primăriilor iar primarii au și trecut la PSD. Nu cred că a fost un târg dar a fost un mod de lucru canceros de a lupta politic care poate să destabilizeze și mintea unui om tânăr, nefamiliarizat cu aceste înțelegeri care se fac în politică și despre care se spune că țin de arta compromisului și negocierii. Aici nu e vorba despre nimic din asta ci despre a trafica această putere pe care o ai pentru că te afli într-un loc de unde poți, din pix, să dai bani sau nu”, a spus Dunca.

Acesta a dat exemplul primarului din Forotic, Alexandru Sporea, unul dintre cei mai tineri primari din România. Dunca susține că tânărul edil fost sunat de Ionuț Popovici, candidatul PSD la Primăria Reșița, care i-a propus să treacă la PSD pentru că acolo va fi mai  bine. „Domnul Sporea m-a și certat spunându-mi că nu rezolvăm nimic cu drumul Forotic-Comorâște. A fost sunat în acea perioadă, s-a întâlnit cu domnul Popovici care i-a spus să treacă la PSD pentru că va fi ajutat cu finanțări. Vizavi de drum, PNL a rezolvat problema finanțării dar i s-a spus că s-ar putea să fie încurcat la avize”, a mai spus Dunca. Cum primarul Sporea n-a trecut la PSD, Dunca consideră că acesta este  motivul pentru care comuna Forotic a primit numai 50.000 de lei, în timp ce altor comune cu mult mai puțini locuitori le-au fost alocați de zece ori mai mulți bani.

1000x100 (4)

Despre primarii care au plecat din PNL, e convins că, indiferent unde ar merge, nu vor primi tot ce-și doresc. Pentru că nevoile comunităților sunt atât de mari încât nimeni nu-i va putea mulțumi pe toți. „Dacă ei au anumite nemulțumiri, cu siguranță am greșit și noi pentru că n-am putut să le explicăm motivele pentru care nu-i putem sprijini mai mult. Fiecare primar e important însă noi le putem oferi doar ce este la îndemâna noastră”, a încheiat Dunca.

Citește și: Hurduzeu a prezentat prima garnitură de primari PNL trecuți la PSD.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/