Primarii, indisciplinați cu inundațiile

Mai marii din conducerea Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență i-au convocat pe primarii localităților din zonele inundabile, ca să îi instruiască în ce privește apărarea în caz de dezastre. Prezența însă, a fost redusă iar oficialii de la ISU le-au atras atenția că nu edilii nu se pot juca cu astfel de lucruri.

Întâlnirea de la sediul Prefecturii nu a avut efectul scontat. Asta pentru că, edilii șefi ai localităților din Clisura Dunării, cea mai expusă la inundații, nu au avut timp să se prezinte. „În loc să vină 27 de primari, numărul este mic. Este inadminisibil ca numărul celor prezenți să fie atât de mic. În plus, la instruirea care a avut loc la Craiova, numai 17 edili au fost prezenți”, a spus Ilarie Bușe, adjunctul ISU, pe prevenire. Acesta a făcut și o remarcă dură, care le-a dat de gândit șefilor de comune.

Asta pentru că banii programați pentru investițiile care să îi apere pe localnici de inundații sunt puși, de cele mai multe ori, pe ultimul loc. „Suntem în luna decembrie, vin bugetele locale în care trebuie să fie prevăzute sume pentru investiții de acest gen. Sunt localități unde deși s-au programat bani pentru lucrări, fondurile au fost folosite în alte scopuri”, a adăugat Ilarie Bușe. Cea mai tranșantă atitudine a avut-o maiorul Corina Mrajet: „Atributul primarilor este de a proteja populația, mai multe nu vă spun!”.