Primarii cărășeni mai așteaptă o săptămână după banii de la Consiliul Județean

silviu hurduzeu consiliul judetean caras severin

Așteptarea ar putea fi însă în favoarea acestora, după ce fondul pus inițial la dispoziția administrației județene, pentru echilibrarea bugetelor locale, va fi suplimentat.

Proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumei corespunzătoare cotei de 6% din impozitul pe venit, precum și din sumele defalcate din TVA, pentru echilibrarea bugetelor locale, a fost retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Județean Caraș-Severin de astăzi. Și nu din cauză că aleșii județeni nu s-au înțeles cum să împartă suma de 37 de milioane de lei, ci pentru că a crescut gradul de colectare la nivelul Administrației Finanțelor Publice, urmând ca fondul pus inițial la dispoziția Consiliului Județean, pentru echilibrarea bugetelor locale, să fie suplimentat.

Am retras proiectul pentru că, în perioada următoare, datorită faptului că, la nivelul Administrației Finanțelor Publice Caraș-Severin, s-au încasat mai mulți bani decât era prevăzut inițial, va mai fi alocată o sumă de bani pentru repartizarea acesteia către primării. Nu cunoaștem care este această sumă, dar pentru a putea gândi alocarea acestor bani unitar, așteptăm și această sumă, urmând ca până în data de 9 decembrie să facem o ședință prin care să aprobăm alocarea sumelor către primării”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

Primarul Reșiței, Ioan Popa, care a participat în prima parte a ședinței de astăzi a Consiliului Județean, a declarat, după retragerea proiectului de pe ordinea de zi, că așteaptă ca Reșița să primească o sumă rezonabilă și nu așa cum s-a întâmplat în primăvară, când alocările au fost făcute în defavoarea primăriilor liberale, așa cum avea să stabilească ulterior și Curtea de Apel Timișoara.

Eu am discutat și zilele trecute cu  Silviu Hurduzeu și i-am spus că Reșița nu se ambiționează să ia matematic procentual conform populației, nici matematic procentual conform suprafeței, nici matematic procentual conform nevoii de cofinanțare pe proiecte europene, pentru că sumele Reșiței sunt uriașe pe cofinanțări și înțelegem că nevoile sunt împărțite la 77 de UAT-uri câte sunt în Caraș-Severin, însă vreau să existe o rezonabilitate în acordarea acestor sume. În alocarea propusă precedent, în luna februarie – martie, Reșița era cu puțin mai mult decât o comună. Este nerezonabil, și pentru mine este foarte surprinzător că, în continuare, consilieri județeni din Reșița vin și taie din banii care s-ar cuveni orașului. Eu sper ca săptămâna viitoare, când se reintroduce proiectul pe ordinea de zi, propunerea să fie una rațională. Altfel, am spus-o, și nu glumesc, vom contesta din nou alocarea și vom trimite sumele din nou la Guvern”, a punctat Ioan Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/