Primăria Timișoara vrea să preia Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor. Fritz: Avem planuri de modernizare

Spitalul CFR din Timisoara

Primăria Timișoara anunță că vrea să preia Spitalul CFR de la Ministerul Transporturilor. Dominic Fritz spune că instituția are în plan să modernizeze unitatea medicală. Spitalul este unul pavilionar și are peste 200 de paturi.

Încă o unitate medicală din Timișoara ar urma să fie preluată de primărie. Este vorba de Spitalul CFR, care va trece de la Ministerul Transporturilor în administrarea primăriei, dacă în următoarea ședință, programată pentru ziua de marți, consilierii locali vor vota un proiect de hotărâre în acest sens.

E o instituție cu o lungă tradiție medicală, cu buni specialiști, așa că atunci când Ministerul Transporturilor ne-a întrebat dacă vrem să-l preluăm, răspunsul a fost da. Avem planuri de modernizare cu acest spital, așa cum facem cu tot sectorul medical local care se află în administrarea Primăriei. Anul acesta am investit 46 de milioane de lei în sistemul de sănătate local și am depus proiecte pe fonduri europene pentru aproape 900 milioane lei. La Babes avem în construcție un centru modern de recuperare pulmonară, la Țurcanu finalizăm noul spital de copii și ne zbatem să obținem finanțare prin PNRR pentru dotare, la Municipal, lucrăm la două noi clinici, cea ORL și Balneo, avem proiect depus pentru modernizarea Clinicilor Noi și zilele trecute am depus la București cererea de finanțare pentru o nouă maternitate, un spital de peste 800 de milioane de lei”, a spus primarul Dominic Fritz.

Spitalul Clinic Căi Ferate Timişoara, cunoscut și sub denumirea de Spital CFR Timișoara, este un spital public, clinic universitar, organizat pavilionar și funcționează momentan în subordinea Ministerului Transporturilor.

Acesta se finanțează din venituri proprii, prin sistemul de asigurări sociale de sănătate. Are o capacitate de 212 paturi spitalizare continuă și 14 paturi spitalizare de zi. Spitalul CFR acordă servicii de spitalizare continuă, servicii ambulatorii de specialitate, servicii de spitalizare de zi sau servicii paraclinice în următoarele specialităţi: anestezie şi terapie intensivă, medicină internă, pediatrie, chirurgie generală, obstetrică-ginecologie, medicină de laborator, radiologie – imagistică medicală”, a informat Primăria Timișoara.

De asemenea, în luna decembrie a acestui an a fost demarată reabilitarea clădirii în care funcționează secțiile de Oftalmologie și ORL ale acestui spital.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/