Primăria Timișoara vrea să angajeze mai mulți arhitecți și urbaniști

fritz studenti

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, anunță că în curând vor fi lansate mai multe concursuri în vederea angajării de arhitecți, urbaniști și constructori, care să pună umărul în rezolvarea problemelor de urbanism.

Primarul Timișoarei spune că unii funcționari din instituție sunt atât de harnici, încât stau și peste program. Dominic Fritz a povestit, pe Facebook, că într-o seară a găsit tineri funcționari din atelierul de urbanism în primărie, în timp ce lucrau la tema de revitalizare a cartierului Fabric.

Uneori, seara târziu, înainte să plec acasă, mai deschid birouri prin primărie să stau de vorbă cu funcționari harnici care nu pleacă până nu își încheie sarcinile pe care și le-au propus. În seara asta am dat de acest grup de tineri funcționari din atelierul de urbanism, care erau într-o întâlnire pe zoom cu arhitectul șef și studenții din anul IV la Facultatea de Arhitectura și Urbanism din Timișoara. Recent am încheiat un protocol între primărie și facultate prin care vrem să implicăm studenții în analizarea și rezolvarea unor probleme reale de urbanism. Azi, studenții au prezentat primele analize pe tema revitalizării cartierului Fabric”, a povestit Dominic Fritz, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Primarul Timișoarei a mai anunțat că, în viitorul apropiat, vor fi angajați mai mulți arhitecți, urbaniști și constructori, care să rezolve problemele de urbanism din oraș.

Cam așa cred că ar trebui să funcționeze administrația. Cu implicarea resurselor din oraș, cu pasiune pentru rezolvarea unor probleme reale, chiar și dacă trebuie să stai după program. În curând vom lansa câteva concursuri pentru arhitecți, urbaniști și constructori să ne întărim echipa. Sper să găsim și alți oameni dedicați precum cei trei colegi din poză”, a explicat Dominic Fritz.

tmc 640