Primăria Timișoara sprijină clasele profesionale. Fritz: Firmele nu au nevoie doar de absolvenți de facultate, ci și de meseriași

280652650 543735867121901 9002751484353486968 n
timisoara capitala 2023

Primăria Timișoara este interesată să sprijine clasele profesionale, așa că ajută cinci școli pentru a atrage bani europeni cu scopul pregătirii a 350 de elevi. Mai mult, primăria alocă în fiecare an câte 600.000 lei pentru a asigura cazare și masă elevilor care doresc să învețe o meserie. „Firmele spun că au nevoie nu doar de oameni calificați, absolvenți de facultăți, ci și de meseriași”, a afirmat Dominic Fritz. 

Primăria Timișoara anunță că va sprijini cinci școli din oraș în vederea atragerii de bani europeni pentru ca 350 de elevi să poată beneficia de programe de pregătire profesională.

Primăria Timișoara acordă sprijinul financiar care revine procent-contribuție celor cinci licee (cu forme de învățământ liceal, profesional și dual), partenere în două proiecte europene. Pregătire profesională specializată pe diverse domenii, programe de practică, firme și târguri exercițiu, concursuri de meserii, toate dotările cu echipamente necesare în programele derulate prin proiecte pentru elevii Colegiul Economic „Francesco Saverio Nitti”, Liceul Tehnologic Transporturi Auto, Colegiului Tehnic “Emanuil Ungureanu”, Liceul Tehnologic „Azur”, Liceul Tehnologic Energetic „Regele Ferdinand I”, au transmis reprezentanții instituției.
Suma totală a contribuției de la bugetul local pentru cele cinci școli implicate în cele două proiecte este de aproape 280.000 lei.
De asemenea, primăria suportă și costul cazării și cantinei pentru elevii din clasele profesionale/duale din 10 școli timișorene, finanțarea fiind de 600.000 de lei pe an de la bugetul local.
Firmele spun că au nevoie nu doar de oameni calificați, absolvenți de facultăți, ci au nevoie și de meseriași. Este absolut crucial pentru prosperitatea, pentru viitorul Timișoarei să avem cât mai mulți meseriași”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

 

Cuib de vise 1000x100

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/