Primăria Timișoara, somată să scadă facturile la căldură pentru că s-a ieftinit gazul

Conducerii Primăriei Timișoara i se solicită să scadă facturile la căldură și apă caldă, ca urmare a faptului că s-a ieftinit gazul. Consilierul local PNL Dan Diaconu atrage atenția că acest lucru nu se va întâmpla, pentru că municipalitatea ar avea nevoie de bani deoarece intenționează să facă noi angajări în instituție.

Dan Diaconu, consilier local PNL, semnalează faptul că Primăria Timișoara ar trebui să scadă facturile la căldură și apă caldă, având în vedere că s-a ieftinit gazul.

Știți acele momente frumoase când diverse produse se scumpesc galopant fie “din cauza” prețului energiei, combustibilului, TVA-ului etc., iar când situația revine la normal “uită” să se mai întoarcă la prețul lor corect? Cuvinte ca profitori, ticăloși șamd sunt unele ce ne vin în minte în astfel de cazuri. Oare ce cuvinte ar trebui să ne vină în minte când ne gândim însă că același lucru îl face onor conducerea Primăriei Timișoara?”, a precizat liberalul.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Dan Diaconu amintește faptul că, în decembrie anul trecut, prețul facturilor la căldură și apă caldă s-a dublat, cei din primărie calculând un preț la gaz de 517 lei/MWh.

În toată această perioadă, Guvernul a plătit peste 50 de milioane de lei către Primăria Timișoara pentru a ține prețul gazului sub control. În fapt, a compensat jumătate din diferența dintre 250 de lei/MWh și prețul gazului achiziționat de CET. Un sprijin major ce trebuia să fie pentru populație, nu pentru primărie. Cu alte cuvinte, în niciun moment prețul real al gazului (cu compensare guvernamentală) nu a fost 517 lei, ci sensibil mai mic. Și mai interesant: de la 1 aprilie, Guvernul plafonează prețul la gaz pentru CET-uri la 250 lei/MWh”, a detaliat consilierul local PNL.

În aceste condiții, Dan Diaconu atrage atenția asupra faptului că nu a fost pregătit niciun proiect de hotărâre care să prevadă scăderea facturilor pentru furnizarea de energie termică. Mai mult, liberalul are și o explicație pentru asta. Și anume conducerea Primăriei Timișoara ar avea nevoie de bani pentru a putea face noi angajări.

Credeți că avem în față vreun proiect de hotărâre de ieftinire a gigacaloriei? Că s-a gândit cineva la asta? Nici pe departe. E bine așa. Oricum certificatele CO2 nu mai sunt treaba noastră, de altfel nici Coltermul, nici căldura, mai nimic. A venit primăvara. Avem nevoie de bani, trebuie să dublăm numărul angajaților plătiți de la bugetul local (ați auzit bine și voi reveni cu o postare recapitulativă pe această temă)”, a afirmat Dan Diaconu.

banner 970 x 250