Primăria Timișoara se împrumută! Ce planuri are cu cei peste 20 de milioane de euro?

Primăria Timișoara anunță că a semnat joi un acord de finanțare cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare pentru un împrumut de 20,3 milioane de euro. Banii vor fi folosiți pentru acoperirea costurilor pentru două proiecte importante.

Pentru a acoperi cheltuielile necesare pentru două proiecte importante, Primăria Timișoara a semnat joi un acord de finanțare cu Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru un împrumut de 20,3 milioane de euro. Potrivit reprezentanților instituției, împrumutul a fost realizat pentru a acoperi cheltuielile neeligibile și partea de co-finanțare a primăriei pentru două proiecte din fonduri europene. Este vorba de înnoirea flotei de tramvaie și de reabilitarea liniei 5 – Calea Bogdăneștilor.

De asemenea, Primăria Timișoara va primi asistență din partea BERD și pentru actualizarea planului de mobilitate (PMUD), realizarea unui studiu de optimizare a liniilor de transport pentru a acoperi întregul oraș și realizarea unui plan „tailor-made” pentru a transforma Timișoara într-un oraș verde.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Ne bucurăm de încrederea pe care ne-o conferă BERD prin acest acord care va aduce Timișoara mai aproape de a fi un oraș verde din punct de vedere al mobilității. Este un semnal puternic că orașul dorește cu adevărat reformă pe acest sector. BERD este un finanțator cu experiență, de renume internațional în sectorul de mobilitate și transport public, iar acest împrumut ne deschide poarta către piața europeană de consultanță pe mobilitate. Avem nevoie de cei mai competenți oameni pentru realizarea documentelor strategice ale orașului”, a declarat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

Potrivit reprezentanților instituției, împrumutul are o marjă de 1,15% pe an și o dobândă care rezultă din suma acestei marje cu rata interbancară (Euribor), care este în acest moment în teritoriu negativ.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/