Primăria Timișoara pregătește cea de-a doua licitație pentru proiectarea Traseului Revoluției

Primăria Timișoara se pregătește să lanseze cea de-a doua licitație cu scopul găsirii unei firme care să proiecteze Traseul Revoluției. Astfel, a majorat suma oferită, după ce la prima licitație nu s-a prezentat nimeni. Traseul Revoluției este o investiție care va fi realizată cu fonduri europene.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Timișoara lansa licitația publică cu scopul proiectării Traseului Revoluției din Decembrie 1989, valoarea estimată a contractului fiind de 230.000 lei, plus TVA. Însă, la începutul acestei luni, licitația a fost anulată pentru că nu a fost depusă nicio ofertă.

În aceste condiții, conducerea Primăriei Timișoara a luat decizia de a suplimenta suma prevăzută pentru proiectarea Traseului Revoluției. Astfel, urmează ca licitația să fie reluată, în speranța că de data aceasta se vor găsi firme interesate să participe.

Am scos la licitație acest proiect care este și inclus în PNRR. La prima licitație nu s-a prezentat nimeni și atunci am să propun suplimentarea sumei până la suma de 810.000 lei total”, a explicat Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

În total, în cadrul traseului, nouă puncte emblematice pentru Revoluție vor trece prin diverse intervenții urbanistice. Este vorba de Piața Maria, Podul Traian, Piața Victoriei, Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe, Prefectura, Podul Decebal, Parcul Poporului și Cimitirul Eroilor. Astfel, cu ajutorul tehnologiilor de realitate augmentată și realitate virtuală, timișorenii și turiștii vor putea retrăi atmosfera acelor zile.

De asemenea, va fi realizată o aplicație dedicată vizitatorilor, iar locațiile incluse în traseu vor fi digitalizate. Proiectul prevede și modernizarea pavajelor pentru a accesibiliza spațiul pentru toate categoriile de utilizatori pietonali, prin iluminat public diferențiat, marcaj tactic, signaletică sonoră și borduri la nivel cu carosabilul. Mobilierul urban și marcajele vizuale vor avea un concept unitar pentru toate locațiile. Caracterul locului va fi conservat și valorificat, iar pentru două zone (Piața Maria și Consiliul Județean) vor fi realizate studii de iluminat public complete și vor fi propuse soluții de iluminat ambiental.

Traseul Revoluției este un proiect cu o valoare estimată de aproape 4,3 milioane de euro și singurul proiect de memorie istorică colectivă, al unui municipiu din România, admis din start în Programul Național de Redresare și Reziliență.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/