Primăria Timișoara, planuri de a realiza un adăpost modern pentru câinii fără stăpân

pui caini

Primăria Timișoara are în plan realizarea unui adăpost modern pentru câinii fără stăpân. Deocamdată, a fost identificat un teren cu o suprafață de două hectare pentru această investiție, aflat lângă pista de biciclete de pe malul Begăi. Lucrările ar putea începe abia peste doi ani.

Primăria Timișoara vrea să înființeze un adăpost public pentru câinii fără adăpost. Primul pas a fost făcut prin identificarea unui teren pe care investiția să se poată realiza. Este vorba despre o parcelă de două hectare aflată în zona parcului industrial Freidorf.

Soluția noastră a fost să construim un adăpost pentru câini, al primăriei. Ne-am pus pe treabă, coordonați de colega mea Rodica Militaru, iar ceea ce vedeți în poză este locul unde va fi noul adăpost modern pentru câini. Executivul a căutat și găsit un teren generos de două hectare în zona parcului industrial Freidorf, accesibil și de pe pista de biciclete de pe malul Begăi. S-a ocupat de realizarea lucrărilor de topometrie pentru înscrierea terenului în cartea funciară, iar eu m-am angajat să donez un PUZ, având în vedere că Direcția de Urbanism e supraîncărcată și nu avea capacitatea să facă urgent un PUZ pentru acest proiect. Am lucrat pro-bono la acest PUZ și aceasta este o ocazie să salut public faptul că sunt arhitecți în Timișoara care ajută, gratuit, primăria”, a afirmat Răzvan Negrișanu, consilier local USR.

teren adapost

Alesul local a explicat că adăpostul pentru câini este gândit a fi unul modular, care poate crește cu boxe noi, fiind realizat după standarde europene. De asemenea, adăpostul va avea și o clinică, precum și o zonă de parc spre Bega, unde oamenii care se plimbă pot vedea cățeii, se pot juca cu ei și îi pot adopta.

Am prezentat conceptul nostru primarului, arhitectului șef și administratorului public și a fost bine primit. Ieri am montat panoul de informare a populației și începem oficial perioada de transparență, parte din procesul de aprobare a PUZ-ului.  Ce urmează: în 8 – 11 luni va fi gata PUZ-ul, sper ca anul viitor să bugetăm studiul de fezabilitate, iar în 2024 ar putea să înceapă construcția”, a detaliat Răzvan Negrișanu.